1. Ho ha dit avui en el transcurs d’una visita a aquest centre universitari de Mataró adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
TecnoCampus{"name":"2023/07/03/17/58/e574b969-3389-4a99-9d17-382f15f3df22.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":144835}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha posat en valor “l’aposta pel territori i per la professionalització del Tecnocampus de Mataró, així com la seva vinculació amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF)”. El conseller Nadal ho ha subratllat avui en el transcurs d’una visita a laFundació TecnoCampus Mataró-Maresme, un centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

En aquesta visita, el conseller Nadal ha conegut de primera mà un dels projectes d’acceleració tecnològica més recents, la incubadora d’alta tecnologia Thinkin3D. Es tracta d’una infraestructura que facilita l’acompanyament de les empreses per a l’adopció de la tecnologia d’impressió 3D, sobretot en startups, pimes i micropimes. La incubadora és un espai de 700 m2 dins del TecnoCampus que disposa d’un equipament polivalent i flexible per a diferents aplicacions en l’àmbit de la salut i del benestar de les persones.

El conseller també ha visitat el centre de simulació i innovació en salut per als estudiants del grau en Infermeria. Un dels objectius d’aquest espai és desenvolupar programes de robòtica social en entorns assistencials i hospitalaris per a millorar el procés assistencial i l’experiència de l’usuari i dels treballadors. El conseller ha visitat les instal·lacions del centre universitari acompanyat per l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote Paz; el director general de la Fundació TecnoCampus, Josep Lluís Checa; la directora acadèmica del centre universitari, Elisa Sayrol Clols; i el delegat de la UPF als centres d’ensenyament superior adscrits, Pelegrí Viader Canals, entre altres.

Un cop finalitzada la visita privada, el conseller s’ha reunit amb els responsables del TecnoCampus que li han presentat el nou Plau Estratègic del centre i amb qui ha pogut parlar de diferents qüestions de política universitària.

TecnoCampus

La Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme és una organització sense afany de lucre i amb personalitat jurídica pròpia, promoguda per l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme el 1999. Actualment, la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, de la qual són patrons principals l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, és titular de tres escoles universitàries, adscrites a la Universitat Pompeu Fabra (UPF):

•Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa Tecnocampus

•Escola Superior de Ciències de la Salut Tecnocampus

•Escola Superior Politècnica Tecnocampus

En el marc de la programació universitària corresponent al curs 2022-2023, en aquests centres s’estan impartint 17 estudis oficials: 13 graus i 4 màsters universitaris en àmbits com el de les enginyeries, els videojocs, l’audiovisual, la gestió empresarial, el màrqueting, la logística, el turisme, la infermeria, l’activitat física i l’esport, la fisioteràpia o la nutrició, i que apleguen un total de més de 3.500 estudiants matriculats. Pel que fa a la programació universitària per al curs 2023-2024, hi ha prevista la implantació del grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Per origen de l’estudiantat, gairebé un 40% dels alumnes matriculats el curs 2021-2022 procedien del Maresme, mentre que la resta provenia principalment del Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, i gairebé un 3% dels alumnes de grau venien de fora de Catalunya.