Direcció General de Comunicació

El Govern autoritza l¿Energètica a entrar en l¿accionariat de dos parcs eòlics

El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics

query_builder   4 juliol 2023 13:58

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics

  1. Amb aquesta operació, L’Energètica inicia la seva activitat de generació d’energia d’origen renovable arreu del territori, després d’assumir les instal·lacions fotovoltaiques en les cobertes dels edificis de la Generalitat
  2. L’operació es concreta a través de la cessió a l’Energètica de les participacions d’Avançsa en els parcs eòlics Parc Eòlic Baix Ebre, SA (PEBESA) i Trucafort, a la qual se suma una ampliació d’un 7% de la participació en el capital de PEBESA

El Consell Executiu ha autoritzat avui l’empresa Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (l’Energètica) a entrar en l’accionariat dels parcs eòlics PEBESA i Trucafort. D’aquesta manera, l’Energètica inicia la seva activitat de generació d’electricitat d’origen renovable arreu del territori, que s’afegeix a la de generació d’electricitat a partir d’instal·lacions fotovoltaiques en les cobertes dels edificis de la Generalitat.

Així, l’Energètica assumirà la participació que en l’actualitat controla Avançsa en les societats Parc Eòlic Baix Ebre, SA (PEBESA) i Societat Eòlica l’Enderrocada. PEBESA gestiona un parc eòlic de 4,05 MW a Tortosa (Baix Ebre) i Avançsa és propietària d’un 25,33% de les seves accions. Per la seva banda, Societat Eòlica l’Enderrocada és l’empresa propietària del parc eòlic Trucafort, de 29,85 MW de potència i ubicat a l’Argentera, Colldejou (Baix Camp), Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella (Priorat), i Avançsa és titular d’un 9,65% del seu capital.

En el mateix acord, el Govern ha autoritzat l’operació per incrementar la participació de la Generalitat en el capital de PEBESA. El Govern, mitjançant Avançsa, adquirirà un 7% de les accions de l’empresa al Consell Comarcal del Baix Ebre, i d’aquesta manera la seva participació ascendirà al 32,33%.

El conjunt de l’acord té com a finalitat continuar dotant l’Energètica d’una cartera d’instal·lacions de generació d’energies renovables, i s’afegeix a la cessió de tots els sistemes fotovoltaics existents, en curs d’execució i dels que s’impulsin a partir d’ara en els immobles de la Generalitat, que el Govern va adoptar el mes de maig. D’aquesta manera, prossegueix el procés d’integració de la gestió de tots els sistemes de producció d’electricitat d’origen renovable que són titularitat de la Generalitat, fet que permetrà incrementar l’eficàcia i l’eficiència en la gestió i, en general, millorar i facilitar l’execució de les polítiques energètiques i industrials de Catalunya.

L’Energètica és el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el mercat energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, democràtic, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania. Les seves funcions essencials són la generació d’energia elèctrica d’origen renovable aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, i la comercialització d’energia procedent de fonts d’energia renovables, subministrant-la principalment a l’Administració de la Generalitat, però també a altres administracions o a comunitats energètiques.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia