1. Amb el lema “Seguretat i Societat Digital”, l’Escola d’Estiu culmina l’any acadèmic 2022-23 de l’ISPC

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de la directora de l’ISPC, Marta Roca, ha inaugurat la 12a Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), que culmina l’any acadèmic 2022-23 amb el lema “Seguretat i Societat Digital”.

L’Escola d’Estiu d’enguany s’ha organitzat en dues jornades presencials, la primera a l’auditori de l’ISPC i la segona, de manera descentralitzada, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Els continguts tracten, des de la perspectiva de la seguretat, sobre intel·ligència artificial i ètica, digitalització en els cossos de seguretat, dependència tecnològica i xarxes socials.

El conseller Elena ha destacat que “l’ISPC “és la garantia de reciclatge de tots els cossos de seguretat i emergències”. “Els dona la formació necessària de recerca i investigació i els enriqueix, els ajuda a millorar i créixer col·lectivament”, ha explicat.

 “Hem d’estar amatents als reptes i amenaces relacionades amb les noves tecnologies i la ciberdelinqüència i estar a l'altura dels reptes tecnològics tant en la prevenció i resolució dels delictes”, ha assegurat el titular d’Interior. 

En aquest sentit, el conseller ha valorat que “l’ISPC ajuda a abordar aquests reptes amb part més tecnològica i científica i un apartat d’anàlisi i d’intel·ligència col·lectiva en els cossos de seguretat i emergències al servei d’aquesta societat cada vegada més comunicada i complexa”. 

Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Marta Roca, a la benvinguda, ha remarcat que “encara que el món de la tecnologia està molt masculinitzat, a l’Escola d’Estiu hem treballat, també, per donar visibilitat a les dones”. A més, ha agraït a tot l’equip de l’Institut que ha treballat per "donar resposta a necessitats de formació dels professionals de la seguretat i impulsar el coneixement amb projectes de recerca i estudis universitaris".

Com a activitat de formació oberta, cada any l’Escola d’Estiu s’adreça a professionals del sistema català de seguretat pública, responsables i personal tècnic de les administracions públiques, acadèmics, personal investigador, estudiants, entitats i persones interessades. Són dos dies de trobada i aprenentatge fora de l’aula, d’intercanvi d’experiències, de contribució d’experts i de debats, amb l’objectiu d’obrir el món acadèmic i professional de la seguretat a la ciutadania.1  

Imatges

Foto

Foto 150796