President

Signatura del Pla

President Aragonès: "La millor manera de defensar els drets i les llibertats és enfortir l'estat del benestar"

query_builder   5 juliol 2023 14:52

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La millor manera de defensar els drets i les llibertats és enfortir l'estat del benestar"

  1. El cap de l’Executiu ha encapçalat la signatura del IV Pla de suport al tercer sector social 2023-2027 entre el Govern, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya
  2. El Pla, que inclou 84 mesures agrupades en set àmbits d’actuació, recull el compromís del Govern amb les entitats socials per enfortir les seves activitats i millorar la seva estabilitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest matí l’acte de signatura del IV Pla de suport al tercer sector social 2023-2027, en un acte en el qual ha insistit en la defensa dels drets i les llibertats, que, ha afirmat, “no es defensen només amb discursos, sinó també amb acció; i la millor manera és enfortir l’estat de benestar i la col·laboració amb els que en són garants”. “En això hi estem implicats com a Govern”, ha assegurat.

El president i el conseller, amb les entitats que han participat en l'acte (autor: Jordi Bedmar)
El president i el conseller, amb les entitats que han participat en l'acte (autor: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/07/05/14/36/be63de2b-065b-49a7-a8c2-eeed634ca40e.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":200326}

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte de signatura del IV Pla que ha subscrit el Govern amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya. L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta de la Taula, Francina Alsina i del president de La Confederació, Jordi Roman. Ha acompanyat el president el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Pere Aragonès ha posat en relleu el “compromís del Govern per enfortir el model propi del tercer sector social a Catalunya”, un compromís, ha afegit, que “passa pel reconeixement de la feina” de les entitats. “El sistema de benestar a Catalunya, que hem estat desenvolupant en el darrer segle no s’entendria sense la participació del tercer sector”, ha conclòs.

En aquest sentit, el president també ha fet notar que aquest IV Pla “suposarà un gran salt endavant” i “farà que el tercer sector es consolidi i guanyi estabilitat i solidesa, que sigui més resilient als canvis, més professionalitzat, més arrelat a l’entorn i més reconegut institucionalment”.

El IV Pla

El nou Pla, que el Govern ha elaborat conjuntament amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, recull el compromís de l’Executiu amb les entitats socials, per tal que puguin desenvolupar la seva tasca fonamental de donar suport a les persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest Pla es vol millorar la fortalesa de les entitats davant dels canvis del context socioeconòmic, facilitar el desenvolupament de les seves tasques, fer més efectives les polítiques destinades als col·lectius en situació de vulnerabilitat i potenciar un estat del benestar fort, inclusiu i equitatiu.

Aquest IV Pla, que té una vigència de quatre anys, inclou 84 mesures que s’estructuren al voltant de set àmbits d’actuació: informació, avaluació i transparència; participació del tercer sector social en les polítiques socials; contribució a l’enfortiment econòmic i a l’estabilitat financera del tercer sector social; millora del model de col·laboració publicosocial per facilitar la cooperació entre les administracions públiques i el tercer sector social; suport a la innovació, la internacionalització i la millora competitiva de les entitats del tercer sector social; reconeixement del tercer sector social i foment del suport ciutadà i empresarial, i millora de la qualitat de l’ocupació al tercer sector social.

El Pla vol continuar incidint i prioritzant els àmbits més importants i necessaris per a les entitats, fent que el tercer sector social es consolidi com un sector fort, professionalitzat, dinàmic, arrelat a la comunitat i reconegut institucionalment en la seva funció d’atenció i suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Podeu consultar el Pla en aquest enllaç

4  

Imatges

Entrada a l'acte

Entrada a l'acte 1554409

Signatura

Signatura 1351093

Intervenció del president

Intervenció del president 916912

Fotografia de grup

Fotografia de grup 3176575

1  

Fitxers adjunts

IV Pla

IV Pla
PDF | 231939

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia