Agents Rurals

Actuació transfronterera

El Cos d'Agents Rurals col·labora en un operatiu per un cas d'enverinament de llops a França

query_builder   6 juliol 2023 10:30

event_note Nota de premsa

El Cos d'Agents Rurals col·labora en un operatiu per un cas d'enverinament de llops a França

  1. El Grup Especial Caní (GEK9) d’Agents Rurals ha participat en una investigació internacional arran de la troballa d’un exemplar de llop mort a la localitat francesa de Crupies
  2. L’actuació s’ha dut a terme a petició de l’Office Français de la Biodiversité (OFB) i la Gendarmerie Nationale francesa
  3. Dosgossos del Cos d’Agents Rurals ensinistrats per detectar verins i cadàvers de fauna van ser clau per determinar la localització del cadàver del llopL’actuació del Grup Especial Caní (GEK9) del Cos d’Agents Rurals es va dur a terme el passat dia 22 de juny, arran de la petició de col·laboració de l’Office Français de la Biodiversité (OFB) i la Gendarmerie Nationale francesa en el marc d’una investigació per la desaparició d’un llop (canis lupus), espècie protegida, a la localitat francesa de Crupies (Drôme). També hi van participar els Banders d’Andorra, en el marc del conveni de col·laboració transfronterera entre administracions.

Actuació Transfronterera{"name":"2023/07/05/19/58/d1f787fe-d1c7-4b2a-9bc5-8573949356fe.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":347157}


En concret, un equip amb dos guies canins del GEK9 del Cos d’Agents Rurals i dos gossos ensinistrats per la detecció de verins i cadàvers de fauna van dur a terme una entrada i registre en unes instal·lacions on les autoritats franceses sospitaven que es podia trobar el cadàver del llop desaparegut fa un any. L’actuació del GEK9 va ser crucial per confirmar la hipòtesi de l’OFB i la Gendarmerie.

El resultat de l’actuació conjunta ha estat la detenció de tres persones acusades d’un presumpte delicte de mort d’espècies protegides per enverinament, per transport il·lícit de béns protegits i espècies, i la utilització inadequada de productes fitosanitaris.

Acord transfronterer en matèria de fauna

Aquesta actuació s’emmarca en l’ acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, Conselh Generau d’Aran, Govern d’Andorra i Govern de França signat l’abril del 2019 per tal de millorar la col·laboració per a la gestió coordinada en matèria de fauna salvatge i espècies cinegètiques en l’espai transfronterer pirinenc, augmentant així l’eficàcia dels serveis i actuacions comuns.

Les actuacions emmarcades en aquest conveni van encaminades a millorar l’intercanvi d’informació, elaboració d’estratègies i intervencions en comú, l’intercanvi de materials i pràctiques per millorar l’efectivitat i l’eficàcia dels serveis i la millora de la capacitació del personal implicat mitjançant la realització conjunta i coordinada de formació pròpia dels seus àmbits de competència.

1  

Imatges

Actuació transfronterera

Actuació transfronterera 347157

Agenda rural
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia