1. El Govern s’ha reunit amb els grups parlamentaris d’En Comú-Podem i el PSC i els agents socials i econòmics per analitzar els acords que van signar pels pressupostos del 2023
  2. L’executiu es mostra satisfet del grau d’execució d’aquests pactes
Acord pels pressupostos amb el Consell de Diàleg Social
Acord pels pressupostos amb el Consell de Diàleg Social
{"name":"2023/07/06/13/31/6cfaf73d-efaf-4d16-86ac-8150e92a04c7.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":3531166}

El compliment dels acords pressupostaris que el Govern de la Generalitat va signar amb el Consell de Diàleg Social i els grups parlamentaris d’En Comú-Podem i Socialistes i Units per Avançar ja és d’un 50,2% en els tres primers mesos d’aplicació (les dades recullen el període d’anàlisi fins el 15 de juny). Ahir dimecres es va celebrar la primera reunió de seguiment pressupostari amb En Comú Podem i aquest dijous al matí s’han celebrat les trobades amb el PSC i el Consell de Diàleg Social, i l’executiu en surt satisfet pel grau d’execució aconseguit.

En els pactes pressupostaris ja es va acordar que hi hauria una comissió de seguiment “per avaluar l’execució dels acords i resoldre els dubtes que hagin pogut sortir en el seu desenvolupament”. En les reunions, el Govern ha entregat una exhaustiva documentació sobre el seguiment d’aquests acords.

Aquestes són algunes de les mesures que ja s’estan implantant:

  1. S’ha dotat l’Energètica pública amb una partida de 25 milions d’euros.
  2. S’han destinat 110M€ a la implementació del Pla de millora de l’accessibilitat a l’atenció primària, i hi ha un increment de l’activitat de les consultes externes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques amb 75M€.
  3. S’han incorporat 461 professionals d’educació especial i orientadors.
  4. S’ha licitat la compra, el subministrament i manteniment del material mòbil per a 7 tramvies del Tram Camp de Tarragona (48,1M€).
  5. S’ha actualitzat l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) en un 8 % fins a situar-lo als 615 euros mensuals.
  6. S’han efectives la gratuïtat de la T-16 per a desplaçaments a tot el territori de Catalunya i l’extensió de la T-Jove.
  7. S’han convocat les ajudes al pagament del lloguer per valor de 87,6 milions d’euros.
  8. S’ha aprovat el Reglament de la Llei de Facilitació de l’Activitat Econòmica i s’ha ampliat l’Oficina de Gestió Empresarial amb 22 places més, des de principis de juny.
  9. S’ha aprovat (el març passat) el protocol d’orientació professional.