1. Aragonès ha fet una crida “a la mobilització del país” de cara a les eleccions generals del 23 de juliol per tal de “defensar els nostres drets i llibertats”
  2. El cap de l’Executiu ha encapçalat la jornada de treball que el Govern ha celebrat avui al Palau Robert
Jornada de treball
El Govern ha celebrat una jornada de treball al Palau Robert. Fotografia: Arnau Carbonell
{"name":"2023/07/07/13/14/549ba6e5-c309-4937-90af-32caf62afe89.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":204361}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha insistit aquest matí que “Catalunya no farà ni un pas enrere en la defensa dels drets i les llibertats de Catalunya” i ha assegurat que el Govern se centrarà especialment en “protegir i ampliar-los”.

Aquest ha estat l’encàrrec que el president ha fet a totes les conselleres i consellers durant la trobada del Govern que l’Executiu celebra avui al Palau Robert. “Els he demanat que se centrin a defensar i ampliar els drets de tota la ciutadania i en identificar aquells que estan en perill i que nosaltres protegirem amb totes les nostres forces: com els drets laborals, socials i polítics; els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI; el dret a la memòria i els drets lingüístics dels catalanoparlants”.

Davant l’avanç de la dreta i l’extrema dreta, amb “idees excloent, xenòfobes i racistes que combaten la llengua i la cultura”, el cap de l’Executiu ha refermat que el Govern “respondrà amb tota la fermesa” i per això ha demanat als membres de l’Executiu que “estudiïn i activin totes les eines i instruments polítics i jurídics per defensar-nos davant l’atac que es pot produir per una onada reaccionària”. “Catalunya està preparada, no només per no fer cap pas enrere, sinó per fer tots els passos endavant”, ha reblat.

Crida a la mobilització del país el 23J

El president s’ha mostrat convençut que en aquesta defensa dels drets i les llibertats no només hi serà el Govern, sinó “el país sencer”, i per això ha fet una “crida a una gran mobilització de país a favor de la llibertat i la democràcia”. “Les institucions catalanes, amb el Govern al capdavant, ho faran enfortint els consensos davant aquells que els volen trencar, i ho faran enfortint els drets i llibertats davant aquells que els volen laminar”, ha dit. Així com “la societat civil organitzada ho farà participant d’aquesta construcció de país en positiu i la ciutadania exercint plenament els seus drets”.

Reunió de treball{"name":"2023/07/07/13/15/fc5e8f60-c685-4a88-ae56-282d35d39509.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":95075}

“El 23 de juliol tenim una oportunitat”, ha remarcat Aragonès, i la crida que ha fet és “a participar, a mobilitzar-se a les urnes”. Una mobilització que ha subratllat que no s’ha d’acabar el dia de les eleccions, sinó que “la ciutadania ha de seguir empoderada cada dia de l’any i decidir el futur que vol”. “No s’ha de delegar tot a les institucions”, ha afegit.

La jornada de treball del Govern ha reunit al Palau Robert els consellers i consellers, el secretari de Govern i tots els secretaris generals de l’Executiu, per tal de, un cop passat l’equador de la legislatura, “valorar i analitzar la feina feta” fins ara i, alhora, “continuar amb el projecte i adaptar-lo al nou context polític”. La reunió ha servit per “parlar del futur i de com consolidar Catalunya com una de les societats més avançades del sud d’Europa”, ha explicat Aragonès.

“El nostre objectiu, el que hem dut a terme en els darrers dos anys i el que ara adaptem al nou context, és que la ciutadania de Catalunya segueixi sent el centre de preocupació i ocupació del govern, per oferir a tothom una vida millor i fer del país el millor lloc on viure-hi”, ha conclòs.