Drets Socials

Premis Recerca i Innovació

Drets Socials obre la convocatòria dels Premis Recerca i Innovació en serveis socials bàsics 2023

query_builder   8 juliol 2023 12:00

event_note Nota de premsa

Drets Socials obre la convocatòria dels Premis Recerca i Innovació en serveis socials bàsics 2023

  1. Els dos guardons, dotats amb 12.000 euros respectivament, volen impulsar la recerca i la innovació per millorar el Sistema català de serveis socials

El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General de Serveis socials, ha obert la convocatòria dels Premis de Recerca i Innovació en serveis socials bàsics per a l’any 2023, dos guardons que volen impulsar la recerca i la innovació en entitats o persones que treballen per millorar el Sistema català de serveis socials. El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud finalitza a les 15h del proper 26 de juliol.

Premis Recerca i Innovació{"name":"2023/07/07/15/54/20015aee-5598-4127-a2b7-98c24f60601f.jpg","author":"DS","type":"0","location":"0","weight":517580}

La Direcció General de Serveis Socials, dins del marc que estableix el II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024, convoca aquest any 2023 dos premis, un de recerca i un altre d'innovació, amb la voluntat de reconèixer, impulsar i potenciar noves actuacions i investigacions inèdites, relacionades amb el disseny, el funcionament, els impactes i els resultats en l'àmbit dels serveis socials bàsics.

Mitjançant aquests dos premis, es pretén, d'una banda, identificar les necessitats o mancances que manifesten la població receptora dels serveis socials bàsics i les entitats que els presten, i, d'altra banda, determinar quines innovacions són necessàries per donar-hi resposta.

Així doncs, l'objectiu dels dos premis –un de recerca i un d’innovació– és reconèixer accions, treballs, innovacions i recerques que, des d'àmbits professionals diferents, tractin els serveis socials o proposin reflexions i actuacions orientades a millorar el Sistema Català de Serveis Socials i adaptar-lo a una població catalana en profunda transformació.

Els premis es dirigeixen a les persones jurídiques, ens locals, a l'àmbit acadèmic i universitari i als professionals de les àrees bàsiques de serveis socials. Els treballs, programes o iniciatives objecte d'aquests premis s'han d'haver fet i implementat totalment durant els dos anys abans de l'any de la convocatòria i fins a la data de publicació de la convocatòria corresponent. També han d'incloure la perspectiva de gènere, a fi d'assegurar un impacte positiu sobre la igualtat de dones i homes.

La partida pressupostària relativa als premis de recerca i innovació té una dotació anual de 24.000 euros, que es distribueix en 12.000 euros per a cada un dels dos guardons.

Enllaç per saber tots els detalls: Premis de recerca i innovació en serveis socials


II Pla estratègic

El II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024 (PESS) està impulsat pel Departament de Drets Socials com a marc de referència per a la planificació del Sistema Català de Serveis Socials. Té l’objectiu de donar resposta als reptes sociodemogràfics que l’estat de benestar actual ha d’afrontar: les desigualtats socials arran de les successives crisis econòmiques, la feminització del risc de pobresa o exclusió, l’increment de l’envelliment, el sobreenvelliment i la discapacitat, i la diversificació de la societat catalana i la de les llars que la componen.


Premis Serveis Socials

En el marc del congrés Inclusió.cat celebrat el passat mes de juny es va fer l’acte de lliurament dels diplomes acreditatius del I Premi de Recerca i Innovació dels Serveis Socials Bàsics. El projecte ‘Oportunitats per a les persones, impuls per al territori’, del Consell Comarcal del Pallars Jussà, va ser el guanyador del I Premi d’Innovació. El projecte planteja —des d’una perspectiva innovadora— una oferta integral de serveis de proximitat com a oportunitat per al territori i per a les persones que hi viuen, posant el focus en aquelles que necessiten suport per construir el seu projecte de vida.

L’altre projecte distingit va ser ‘Habiba, Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà’, impulsat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La iniciativa ha consistit a generar espais de treball comunitaris i eines per acompanyar i empoderar les dones immigrades com a actius en salut.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia