Administració i Funció Pública

La consellera Vilagra fa el seguiment dels desenvolupamanet de les proves

Consellera Vilagrà: "L'organització de les oposicions ha estat exemplar"

query_builder   8 juliol 2023 15:21

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "L'organització de les oposicions ha estat exemplar"

  1. La segona jornada de les proves del concurs oposició de Funció Pública s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències
  2. Més de 9.500 persones estaven cridades a examinar-se de 1.344 places de l’àmbit funcionarial de la Generalitat


La consellera Vilagrà fa el seguiment de les oposicions del 8 de juliol{"name":"2023/07/08/14/40/3598ece6-a794-4c62-81d1-de8a4cfd19db.jpg","author":"Presidència ","type":"0","location":"0","weight":77415}

Les proves del concurs oposició d’estabilització competència de la Direcció General de Funció Pública del Departament de la Presidència han conclòs aquest dissabte, 8 de juliol, amb normalitat i sense incidències.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha destacat que “l’organització de les proves del segon ‘superdissabte’ d’oposicions ha tornat a ser exemplar”. En aquest sentit, la consellera ha agraït la implicació i el compromís de les persones treballadores de la Generalitat que ho han fet possible. “Hem assolit l’objectiu que ens havíem plantejat i hem desenvolupat aquestes proves amb absoluta tranquil·litat”, ha dit.

La consellera Vilagrà ha explicat que hi havia 9.500 persones convocades, de les quals s’hi han presentat un 78%, una xifra que sumada a les de les proves de la setmana passada representa un volum de prop de 50.000 persones que s’han examinat de les oposicions en dos dies. “Som l’única administració de l’estat que han fet unes proves com aquestes, amb tantes persones aspirants, en tan poc temps”, ha assegurat. I ha recordat que a principis d’any ja es van estabilitzar 10.000 persones per mitjà del concurs de mèrits.

“Tot això ho fem per reforçar els serveis públics de la Generalitat”, ha dit. “Per això, també durem a terme noves convocatòries a finals d’any, perquè necessitem capital humà amb nous perfils, per tenir una administració pública a l’avantguarda i per donar resposta a les necessitats de la ciutadania”.

9.585 persones convocades i 1.344 places

En aquesta segona jornada, s’han dut a terme les proves de l’àmbit funcionarial (convocatòria núm. 600) per a 1.344 places de tècnics generals, tècnics especialistes i administratius de la Generalitat. S’hi han presentat el 78% de les 9.585 aspirants admeses.

Per demarcació, a Barcelona, Girona i Lleida, hi hagut una participació al voltant del 77% de les persones convocades, mentre que a Girona ha estat del 82%.

Per a les tasques de vigilància, s’ha comptat amb 928 persones col·laboradores.Es tracta de personal funcionari de carrera i laboral fix de la Generalitat que han respost a la crida per a la inscripció a la borsa de col·laboradors de processos selectius publicada al portal de l’empleat públic (ATRI) i a les intranets dels departaments. La Direcció General de Funció Pública els ha impartit formació teòrica i pràctica sobre les tasques que han desenvolupat: coordinació d’edifici o planta; responsables d’aula, i ajudants per als punts d’informació als aspirants.

Per a la realització de les proves s’han fet servir 294 aules en 14 edificis a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La distribució per territori de les aules i el personal col·laborador ha estat la següent:

  1. Barcelona: 185 aules a 6 edificis, i 573 persones col·laboradores
  2. Girona: 35 aules a 2 edificis, i 97 persones col·laboradores
  3. Lleida: 31 aules a 4 edificis, i 121 persones col·laboradores
  4. Tarragona: 43 aules a 2 edificis, i 137 persones col·laboradores

Amb les proves d’avui s’ha completat la repetició de les que es van fer el passat 29 d’abril, que la Generalitat va deixar sense efecte per les irregularitats que es van produir a causa de l’incompliment de les funcions de vigilància que l’empresa Cegos tenia encomanades.Tota l’operativa de la repetició de les proves s’ha fet íntegrament amb mitjans propis de la Generalitat i amb el suport d’un gran nombre de personal funcionari i personal laboral fix al servei de l’Administració de la Generalitat.

Per a les proves dels dies 1 i 8 de juliol s’han constituït 73 tribunals qualificadors i òrgans tècnics de selecció, integrats per 337 membres, que han preparat 80 models d’examen per a les 160 proves que s’han fet, tenint en compte que cada procés té una prova teòrica i una de pràctica.

2  

Imatges

La consellera Vilagrà fa el seguiment del desenvolupament de les proves

La consellera Vilagrà fa el seguiment del desenvolupament de les proves 1694756

Imatge de l'inici de les proves en una de les aules de Barcelona

Imatge de l'inici de les proves en una de les aules de Barcelona 2074428

Funció pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia