1. Protecció Civil demana extremar la prudència en el bany coincidint amb un episodi de temperatures extremes que fan preveure gran afluència a platges i piscines
  2. Les tres víctimes d’avui han mort en platges vigilades i on onejava la bandera groga per mal estat de la mar
  3. Dues morts s’han produït a l’Alt Empordà i una al Tarragonès


Un home de 60 anys i nacionalitat cubana ha mort ofegat aquesta tarda mentre es banyava a la platja de la Rovina de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 18.46 hores per part del servei de socorrisme de la platja, indicant que havien tret de l’aigua un home inconscient i que es trobava a la sorra. Un cop allà, els socorristes li han començat a fer les maniobres de reanimació fins a l’arribada del SEM.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc una ambulància i un helicòpter, que han seguit amb la reanimació cardiopulmonar sense èxit.

Els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil també s’han desplaçat a la zona. El cos de la Guardia Civil serà qui s’encarregarà de les diligències.

En el moment de l’incident hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera groga per estat de la mar.

La d’aquesta tarda és la novena víctima mortal a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre) i la tercera d’avui dissabte.


Una menor ferida greu a Empuriabrava

Aquesta tarda (16.43h) també hi ha hagut un ofegament greu en una platja d’Empuriabrava. Es tracta d’una menor de 13 anys que ha hagut de ser traslladada pel SEM en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

A la platja on ha passat l’incident hi havia vigilància i onejava la bandera vermella.


Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors aquests propers dies coincidint amb un episodi de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaç https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html

1  

Imatges

visor platges

visor platges 148386