Acció Exterior i Unió Europea

Serret

Viatge a Nova York

La consellera Serret viatja a Nova York per participar en el Fòrum Polític d'Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible

query_builder   10 juliol 2023 15:26

event_note Nota de premsa

Viatge a Nova York

La consellera Serret viatja a Nova York per participar en el Fòrum Polític d'Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible

  1. Des de Nacions Unides, Serret posarà en valor bones pràctiques del Govern com l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic o la prova pilot que ONU-Hàbitat impulsa a les Terres de l’Ebre
  2. Durant el viatge, la consellera mantindrà reunions d’alt nivell amb organismes multilaterals i representants d’institucions internacionals


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, és aquesta setmana a Nova York per participar en el Fòrum Polític d’Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (HLPF), la cimera que s’organitza anualment a la seu de l’ONU a Nova York per revisar l’aplicació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Durant el viatge, que s’allargarà fins divendres, Serret també mantindrà una agenda de reunions d’alt nivell amb organismes multilaterals i representants d’institucions internacionals.

El delegat del Govern als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala Queralt, la directora general d’Acció Exterior, Anna Dotor Casals, i el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), Arnau Queralt i Bassa, acompanyaran la consellera Serret a Nova York.

Catalunya porta la seva veu a l’ONU

El Govern de Catalunya participa cada any en el Fòrum Polític d’Alt Nivell de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible a través de diverses plataformes internacionals de les quals forma part, com ara Regions 4 o CGLU. Enguany, ho farà en tres actes que se celebren en el marc d’aquest fòrum.

Per una banda, la consellera Meritxell Serret portarà la veu de Catalunya a les Nacions Unides participant en el Fòrum de Governs Locals i Regionals, on es debatrà sobre el rol clau dels territoris en la implementació de l’Agenda 2030. Serret hi compartirà bones pràctiques del Govern en l’àmbit del desenvolupament sostenible com ara l’Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic 2021-2023, la creació de l’empresa pública d’energia ‘L’Energètica’, l’Aliança Catalunya 2030, o la prova pilot que ONU-Hàbitat impulsa a les Terres de l’Ebre.

L’acte, que forma part dels esdeveniments paral·lels oficials del Fòrum Polític d’Alt Nivell, serà dimecres 12 de juliol de 16 h a 19 h (hora catalana), i la intervenció de la consellera es preveu a partir de les 18 h. Es podrà seguir en directe a UN TV. Posterioment, la consellera també intervindrà en un debat a la Missió Permanent de l’Argentina davant l’ONU, organitzat per la representació de la província de Córdoba i la xarxa ORU Fogar.

Finalment, la titular d’Acció Exterior i Unió Europea participarà en un tercer esdeveniment paral·lel del Fòrum Polític d’Alt Nivell de l’ONU, en aquest cas organitzat per la plataforma Regions 4 i Flandes, amb el suport de Catalunya i altres membres de la xarxa. En aquest debat també hi participarà el director de l’Energètica, Daniel Pérez.

Agenda de reunions bilaterals

Durant la seva estada a Nova York, la consellera Meritxell Serret mantindrà reunions bilaterals amb representants governamentals i d’organismes internacionals. És el cas de la sots-secretària general de Drets Humans de Nacions Unides, Ilze Brands Kehris, o el comissari d’Afers Internacionals de la Ciutat de Nova York, Edward Mermelstein. També es reunirà amb el vicepresident de l’Institut Internacional per la Pau, Adam Lupel.

En l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, Serret es trobarà amb representants d’UNICEF, d’ONU Dones i del Fons Central de Resposta a Emergències de l'ONU, amb qui la cooperació catalana té una llarga trajectòria de col·laboració.

Atenció a mitjans

La consellera Serret farà dues atencions a mitjans al llarg del viatge: dimecres 12 de juliol a les 13 h (19 h, hora catalana) a la seu de Nacions Unides i dijous 13 de juliol a les 18:30 h (00.30 h, hora catalana) al NH Collection Madison Hotel, a Manhattan, en el marc d’una trobada amb la comunitat catalana de Nova York organitzada per la Delegació del Govern als Estats Units i al Canadà.

Per cobrir informativament aquestes atencions a mitjans, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea. Per fer-ho, cal enviar un correu a l’adreça us@gencat.cat , indicar-hi nom i cognoms, DNI, mitjà pel qual es treballa i categoria professional (redactor/a, fotògraf/a, càmera, etc.), i especificar el dia de l’atenció que es vol cobrir.

Acció exterior
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia