Donen feina a 420 interns del CP Lledoners

David Font: “Copsar les necessitats d’un territori concret ens permet ajustar les formacions i els treballs productius a aquells elements de major demanda empresarial”

EL CIRE intensifica la relació amb el teixit empresarial de Manresa i la Catalunya Central a través de les jornades de treball Justícia, Empresa i CIRE

15 empreses de la Catalunya Central contracten el CIRE per desenvolupar la producció total o parcial dels seus productes als centres penitenciaris, concretament, en el Centre Penitenciari Lledoners. Actualment, en aquesta zona, hi treballen 420 interns, dels prop de 3.590 que produeixen directament per al CIRE arreu de Catalunya. Entre les feines que es duen a terme als centres penitenciaris hi ha tasques de manipulació i muntatge, confecció, manteniment i serveis exteriors, a més de les tasques pròpies de cuina, fleca, botiga, bugaderia o neteja dels mòduls.

Per tal d’intensificar la relació amb el teixit empresarial de la Catalunya Central, el CIRE ha organitzat les jornades de treball Justícia, Empresa i CIRE, que s’han celebrat aquest dijous, 13 de juliol, al Palau Firal de la Delegació del Govern a la Catalunya Central. L’objectiu de la trobada és explorar possibles punts de col·laboració per enfortir els vincles i potenciar la feina als tallers dels centres penitenciaris i de justícia juvenil, promoure la formació especialitzada i catalitzar possibles contractacions de la borsa de treball del centre. El director del CIRE, David Font, explica que “copsar les necessitats d’un territori concret ens permet ajustar les formacions i els treballs productius a aquells elements de major demanda empresarial”.

Aquestes trobades, que s’organitzen arreu del territori català, compten amb representants de les patronals, les cambres de comerç i el teixit empresarial de cada zona, així com representants territorials del Govern, del Departament de Justícia, Drets i Memòria i del Departament d’Economia i Hisenda, i també del director general i el personal directiu del CIRE. David Font assenyala que “treballar braç a braç amb agents socials i empresarials d’un territori ens garanteix tenir aliats per donar una resposta més ràpida i eficient a la reinserció”.

Un centenar d’empreses produeixen als tallers del CIRE

La jornada celebrada a Manresa ha servit per impulsar la col·laboració formativa i els acords amb les empreses del territori, i contribuir a la reinserció sociolaboral dels interns del CP Lledoners. En total, un centenar d’empreses produeixen avui dia als tallers del CIRE, 15 de les quals ho fan al centre penitenciari situat a Sant Joan de Vilatorrada. David Font explica que trobades així permeten “identificar noves possibles col·laboracions empresarials, que contribueixin a capacitar millor els interns i, alhora, donar resposta a les necessitats, de caràcter puntual o estables en el temps, en els processos productius d’aquestes empreses”.

D’aquesta manera, es pretén centrar les trobades a les necessitats específiques del mercat laboral de cada territori. “Al cap i a la fi, són persones que sortiran en llibertat i viuran en aquest territori, i el nostre objectiu és garantir una major reinserció sociolaboral”, destaca Font. A més, les conclusions que s’extreuen de les trobades serveixen també per orientar les formacions professionals que es duen a terme dins dels centres penitenciaris, per respondre a la demanda actual del mercat.

En aquests moments, el CIRE imparteix formacions homologades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) o especialitats amb altres certificats oficials, de restauració, jardineria, lampisteria, soldadura, informàtica i confecció, a part de les formacions específiques per a l’activitat del CIRE als centres, com poden ser la de carretoner o el programa de vendes i estocs. En total s’imparteixen prop de 250 cursos cada any, dels quals es beneficien uns 2.500 interns. Pel que fa a la reinserció, més de 1.200 persones aconsegueixen una feina a través de la borsa de treball del CIRE.

2  

Imatges

David Font, director del CIRE, es reuneix amb el teixit associatiu i empresarial de la Catalunya Central.

David Font, director del CIRE, es reuneix amb el teixit associatiu i empresarial de la Catalunya Central. 698773

Un centenar d'empreses arreu de Catalunya produeixen als tallers productius dels centres penitenciaris del CIRE.

Un centenar d'empreses arreu de Catalunya produeixen als tallers productius dels centres penitenciaris del CIRE. 326228