1. El conseller de Drets Socials participa en la festa “Posa’t la gorra” de l’entitat AFANOC, que ha tingut lloc en un dels albergs Xanascat on tenen lloc colònies del programa “L’Estiu és teu”
  2. Un total de 17.831 infants participen en les 343 activitats que s’han organitzat al Penedès

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha dedicat el dia d’avui a visitar algunes de les moltes activitats de lleure educatiu que s’organitzen a Catalunya per a infants i adolescents. Campuzano també ha participat en la festa ‘Posa’t la gorra’ de l’entitat AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), que ha tingut lloc a l’alberg de Coma-ruga de la xarxa Xanascat on tenen lloc colònies del programa “L’Estiu és teu”.

Les estades combinades d’anglès i multiesportives que tenen lloc en aquest alberg interrelacionen les activitats fisicoesportives (paddle surf, vela, caiac o tir amb arc, entre d’altres) amb l’aprenentatge de l’anglès. Hi participen 160 infants i adolescents amb edats compreses entre els 8 i els 16 anys, entre els quals, 75 que han rebut una beca i 7 amb necessitats especials, raó per la qual hi ha 7 monitors de reforç per atendre’ls.

El conseller ha visitat les instal·lacions i ha tingut l’oportunitat de conèixer algunes de les activitats programades per l''Estiu és teu' i mantenir una conversa distesa, tant amb les infants i joves, com amb el monitoratge que atenen les colònies. Entre aquestes activitats hi ha la de posar-se la gorra, que beu del 'Posa't la gorra' d'AFANOC, per conscienciar novament els infants i joves de la situació per la que passen els infants que pateixen càncer. Així, amb una actitud pedagògica i lúdica s'ha transmès al grup la importància de prendre consciència d'aquesta realitat.

Visita a Tiana

Al matí, el conseller ha estat a Tiana, primer a l’ajuntament –on ha signat el llibre d’honor i s’ha trobat amb una representació consistorial- i després a l’alberg La Conreria, on la Fundació Pere Tarrés organitza unes colònies de cuina (amb 55 participants entre 8 i 18 anys) i un de vídeojocs, amb infants i adolescents de 12 a 19 anys.

Aquest alberg de joventut està associat a la xarxa Xanascat de la Generalitat. Té 525 places i dona acollida tant a colònies d’estiu com a grups escolars, esportius, caus, esplais, etcètera. L’equipament ha estat beneficiat amb un ajut Next Generation dels que atorga el Departament de Drets Socials, concretament, per valor de 213.621 euros per instal·lar plaques fotovoltaiques i renovar la fusteria per millorar l’eficiència energètica i l’aïllament tèrmic i sonor.


17.831 infants participen en 343 activitats de lleure al Penedès

El Departament de Drets Socials ha registrat prop de sis mil activitats de lleure per a aquest estiu a Catalunya amb més de 300.000 infants i joves inscrits. Al Penedès, en són un total de 17.831 infants que participen en 343 activitats. Per comarques, s’han organitzat 85 activitats de lleure a l’Alt Penedès, 118 a l’Anoia, 68 al Baix Penedès i 343 al Garraf. Per activitats, 238 infants i joves prenen part en acampades, 94 en camps de treball, 14.117 en casals, 3.351 en colònies i 31 en rutes.

El Departament destina 1,45 milions d’euros a beques i ajuts per garantir l’accés equitatiu a les activitats de lleure educatiu. De manera específica per al programa l’Estiu és teu, s’inverteix una partida per a beques de 550.000 euros , que majoritàriament cobreixen el 90% del cost de l’estada a famílies en situació de vulnerabilitat social. A aquestes beques, cal afegir descomptes a les famílies nombroses, monoparentals i acollidores.

A més a més, s’ ha destinat una línia d’ajuts de 250.000 euros perquè les entitats organitzadores de les activitats contractin monitors/es que prestin suport als infants i joves amb dependència o discapacitat reconeguda.

Logo dels fons europeus Next Generation{"name":"2023/07/14/16/16/df11cb74-1dc8-44e3-ab49-92a54563fbe2.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":12965}


3  

Imatges

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga 434479

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga - Posa't la gorra

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga - Posa't la gorra 401837

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga - Posa't la gorra

HC Campuzano - alberg Xanascat Coma-ruga - Posa't la gorra 1137788