La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, ha visitat diverses activitats de lleure educatiu a Sant Pere de Torelló, Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta 


La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, amb infants i joves de les Comarques Centrals que participen en activitats de lleure{"name":"2023/07/14/18/57/c0c2ca95-8e65-473a-bcbf-ca680f60e92d.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":552601}

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques de la Catalunya Central han notificat al Departament de Drets Socials un total de 816 activitats per aquest estiu.

Fins ara, s’hi han inscrit 34.394 infants i joves, 5.136 monitors/es i dirigents i 608 persones de suport. La majoria participen en algun dels 335 casals d’estiu. La resta d’activitats es reparteixen en 259 colònies, 164 acampades, 13 camps de treball i 45 rutes.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l’inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes. Segons les previsions de Joventut, de juny a setembre s’arribarà a xifres similars a la participació de l’estiu passat.

Enguany, amb 12.071 participants inscrits, Osona és la comarca amb més assistència, seguida de l’Anoia (6.226), el Berguedà (5.510), el Bages (5.474), el Solsonès (2.960) i el Moianès (2.153). 

Visita d’activitats

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, va visitar ahir divendres el terreny d’acampada el Serrat 1, al municipi de Sant Pere de Torelló, instal·lació propietat de la Direcció General de Joventut i gestionada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, on hi està fent l’activitat l’Agrupament Escolta i Guia Pau Clarís, amb un total de 12 participants amb els quals va poder conversar.

Girós també va aprofitar per visitar el Punt Jove de Folgueroles, ubicat a l’edifici de l’Ajuntament d’aquesta localitat, i conèixer l’activitat Operació Anti Sofà, organitzada pel servei de Joventut municipal, i que consisteix en un conjunt d’activitats de caire comunitari i d’autodescoberta.

Finalment, a Sant Julià de Vilatorta, la directora va poder conèixer l’activitat Camp Tortí, organitzada pel servei municipal i realitzada per l’entitat 'La Rutlla', d’Osona; un projecte d’estiu per a joves que combina el vessant educatiu i de servei dedicat a la comunitat, juntament amb activitats recreatives i de descoberta de l’entorn, amb 70 persones participants.

1  

Imatges

La directora general de l¿Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, amb infants i joves de les Comarques Centrals que participen en activitats de lleure

La directora general de l¿Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, amb infants i joves de les Comarques Centrals que participen en activitats de lleure 552601