1. Avui s’ha fet la primera sessió de fotos pel calendari solidari al Parc de Bombers de Tarragona,
  2. El protagonista ha estat l’Èric, de 10 anys, atès a l’Hospital Sant Joan de Déu, amb un grup de Bombers de la Generalitat de Catalunya,
  3. Amb la venda del calendari es finança una beca de recerca, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils i, també, a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos a altres centres de Sant Joan de Déu.

Avui divendres, a les 18.30 hores, s’ha fetlaprimera sessió de fotos de la 13ª edició del calendari solidari Bombers amb causa. El protagonista de la fotografia és l’Èric, que té 10 anys i és pacient d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’objectiu de la sessió és produir una jornada inoblidable a través de la complicitat dels infants amb el Cos de Bombers d’una manera divertida, fent-los passar una bona estona. El fil conductor d’enguany és l’autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció.

El fotògraf d’aquesta primera sessió serà en David Oliete, fotògraf tarragoní. Les seves fotografies han estat publicades en mitjans nacionals i internacionals de més de 18 països, entre els que destaquen National Geographic, GEO Magazine, The Times, Daily Telegraph, KLM, The Sunday Times, El País Semanal, El Periódico, Marie Claire o The Guardian. La Marató de TV3 va escollir una de les seves fotografies castelleres com a imatge de la campanya gràfica de l’edició de l’any 2019.

Els infants, protagonistes d’un calendari que compleix 13 anys

La d’avui serà la primera sessió de les tretze previstes per als propers dies. Els infants participants en les fotos són la quitxalla de l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Les ubicacions seran, per ordre de realització, Tarragona, la Seu d’Urgell, Begues, Aran, La Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra, Girona, Barcelona de nou i Tivissa.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, entre d’altres. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2023. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Lorena Sopena, David Oliete, Anna Tur, Josep Camps, Sara Cabarrocas, Carles Esporrin, Pepa Vives, Facundo Santana, Maricel Blanch, Josep Ribas, Maria Jou i Núria Caro col·laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa.

Durant aquests 13 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach o Pablo Tosco, entre d’altres.

El projecte Bombers amb Causa continua sumant solidaritat

Des dels seus inicis, el projecte Bombers amb Causa porta recaptada la xifra de 800.961 euros, aconseguida principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte com la FestaVal d’Esparreguera i les curses solidàries. Els fons es destinrn a finançar programes de recerca en malalties infantils i d'atenció a la infància en risc d’exclusió social.

El projecte Bombers amb Causa de 2023 ha aconseguit recaptar 99.000 euros.

Amb aquests diners, es finançaran 9 projectes de Sant Joan de Déu. D’una banda, 2 beques de recerca: Una beca d’un import de 30.000€ anirà al grup d’investigació del Dr. Jordi Antón de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que estudia millorar les teràpies d’infants amb malaltia reumàtica crònica. I una segona beca, també de 30.000€, al grup del Dr. Angel Montero Carcaboso del'Institut de Recerca de l’Hospital pel tractament del retinoblastoma amb un nou fàrmac que penetra en el sistema nerviós central.

Igualment, es donarà continuïtat a 5 projectes socials d’anys passats com són el de Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (5.000€), 3 projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (9.636€) i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica (8.000€).

Enguany s’han finançat 2 projectes socials nous com són la Ludoteca per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet (6.364€) i un projecte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la habilitació i condicionament de l’Espai Kids Outdoors permantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització (10.000€).

Per a més informació del projecte: https://www.bombersambcausa.org/

Àrea d’Informació i Comunicació Bombers de la Generalitat

93 586 77 20 - premsa.bombers@gencat.cat

Comunicació Obra Social Sant Joan de Déu

Cristina Vázquez – 651 903 058 – cristina.vazquez@sjd.es


Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2023

20.37 hores