· Els detinguts actuaven a Barcelona i a Madrid. La Policia Nacional els relaciona amb fets comesos l’estiu del 2022 i els Mossos d’Esquadra els vinculen amb dos robatoris violents comesos al centre de Barcelona.

· Actuaven coordinats, realitzaven robatoris emprant el mètode “matalleó”: agafaven la víctima pel coll, realitzaven estrebades de rellotges i fugien amb una motocicleta de gran cilindrada per assegurar-se una fugida ràpida

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Multireincidents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Barcelona conjuntament amb la Policia Nacional de la Unitat delinqüencial especialitzada i violenta (UDEV) han dut a terme una investigació conjunta relacionada amb l’activitat delinqüencial protagonitzada per tres membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris violents de rellotges d’alta gamma. Els fets investigats van tenir lloc durant el mes de maig passat a Barcelona i durant l’estiu de l’any passat a Madrid.

L’Equip Conjunt d’Investigació (ECI) va detenir els tres membres del grup el passat 5 de juliol a Madrid. Els detinguts es movien amb motos de gran cilindrada i viatjaven entre les dues ciutats per cometre el fets delictius Els dos rellotges sostrets a Barcelona estaven valorats en 192.000 euros.

El passat 9 de maig es va rebre la primera denúncia en què els autors van assaltar un turista. Un d’ells va agafar des de l’esquena el coll de la víctima, va dir alguna cosa que no va entendre i li va fer una estrebada del rellotge que duia. Després del forcejament, l’agressor va marxar corrents fins a un lloc on l’esperava un altre home amb una motocicleta. Tots dos van marxar precipitadament del lloc. El rellotge, d’alta gamma, estava valorat en 52.000 euros. Els investigadors van estar en contacte amb la víctima desprès dels fets, la qual va facilitar més dades sobre els autors i va poder reconèixer a un d’ells.

El 18 de maig es va tenir coneixement d’un altre robatori amb el mateix modus operandi. En aquest cas la víctima s’havia sentit prèviament observada per una persona asseguda a una terrassa del bar on es trobava, però no hi va donar importància. Més tard va marxar a un establiment , i en sortir-hi, un dels detingutsva rodejar-li amb el braç el seu coll, va agredir-la amb el mètode “matalleó” i la va empentar al terra. Quan la víctima es trobava al terra, el lladre li va arrencar el rellotge i se’l va emportar. La fugida va sermolt semblant al del cas anterior: un home l’esperava amb una motocicleta per fugir ràpidament. El rellotge sostret està valorat en 140.000 euros.

Trajectes entre Barcelona i Madrid

L’equip conjunt d’investigació va constatar al llarg d’aquests mesos que els ara detinguts tenien una gran mobilitat i es movien en motos de gran cilindrada entre les dues ciutats. Els Mossos d’Esquadra van identificar-los a Barcelona i es van coordinar amb Policia Nacional que els va identificar i detenir a Madrid el passat 5 de juliol. Durant la intervenció es van detenir tres homes presumptament relacionats amb els robatoris investigats. Estaven allotjats en un hotel on es va fer una entrada voluntària i es van localitzar diners i recuperar joies i telèfons.

Els detinguts van passar a disposició judicial a Madrid el 6 de juliol.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 15 de juliol de 2023