Empresa i Treball

emt

Torrent assegura que la construcció de la planta d'assemblatge de cel·les de bateries "garanteix el futur de Seat a Catalunya"

query_builder   17 juliol 2023 11:02

event_note Nota de premsa

Torrent assegura que la construcció de la planta d'assemblatge de cel·les de bateries "garanteix el futur de Seat a Catalunya"

  1. L’estreta col·laboració entre el Govern i la companyia fa possible la construcció de la planta a Martorell, amb una inversió addicional de 300 milions d’euros i un impacte de més de 400 llocs de treball directes
  2. Torrent qualifica Seat de “soci estratègic” en l’aposta per la mobilitat sostenible
  3. VÍDEO - Declaracions de valoració de l’anunci


El Govern de la Generalitat considera una “excel·lent notícia” la decisió de Seat de construir a Martorell una planta d’assemblatge de cel·les de bateries. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que la inversió “garanteix el futur de la companyia a Catalunya”. Es tracta d’una decisió que “ha estat possible pel treball conjunt entre Seat i el Govern”, ha afegit Torrent, que ha recordat que la companyia és un “soci estratègic” de l’executiu.

El conseller ha reiterat que “es tracta d’una notícia importantíssima, en clau de futur i en clau de transició de la mobilitat elèctrica”. “Catalunya acumula –ha dit- la majoria dels elements de la cadena de valor del vehicle elèctric: assemblatge; recerca i desenvolupament i la plataforma elèctrica a Martorell”. Torrent ha mostrat la voluntat del Govern de continuar treballant amb Seat i el conjunt del sector de la mobilitat: “durant el segle XX hem estat un referent al sud d’Europa al sector de l’automoció i volem continuar-ho sent el segle XXI”.

Seat invertirà 300 milions d’euros per a construir les instal·lacions que, segons els càlculs de la companyia, tindrà un impacte de 400 llocs de treball directes i 100 d’indirectes. La decisió de Seat complementa la seva aposta per l’electrificació de Martorell amb el projecte ‘Future: Fast Forward’.

La inversió global prevista, superior als 3.000 milions d’euros, és una clara mostra del compromís pel futur de la companyia a Catalunya. Una aposta reforçada per l’impuls del Govern de la Generalitat per fer realitat el projecte ‘Future: Fast Forward’ a Catalunya, a través d’un ajut directe de 89 milions d’euros fins al 2026.

Podeu descarregar-vos el vídeo amb la valoració del conseller Torrent a la decisió al següent enllaç

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

Facebook: Empresa | Treball | CCAM

Linkedin: Empresa | Treball

Youtube: Empresa | Treball

`