1. L’ampliació del Centre d'Atenció Primària de l’Ametlla de Mar suposarà una inversió de més de 2 milions d’euros i es realitzarà en un solar adjacent al centre
El CAP l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre.{"name":"2023/07/17/15/37/ffaa48bc-dd8c-45cd-94fd-4725ac7676c2.jpeg","author":"Pol Benach","type":"0","location":"0","weight":167627}

Aquest dilluns, 17 de juliol, comencen les obres d'ampliació del centre d'atenció primària (CAP) l'Ametlla de Mar. L'ampliació comptarà amb una inversió prevista de 2.295.080,02 €, finançats amb fons REACT-EU (Fons NextGeneration), i ampliarà en una superfície de 819 metres quadrats l'actual CAP, que ara com ara disposa de 7 consultes de medicina familiar i infermeria, 2 de pediatria i infermeria pediàtrica, 2 d'odontologia, 1 d'ASSiR i 1 sala polivalent.

L'ampliació del CAP l'Ametlla de Mar es realitzarà en un solar adjacent, de titularitat municipal, que albergarà tres plantes. L’actuació té com a objectiu principal traslladar al mateix centre el servei de rehabilitació ambulatòria per tal que les persones usuàries tinguin un únic punt d’atenció, a la vegada que es dona compliment al programa funcional d’aquest CAP.

A la planta baixa de l’edifici annex, amb un accés independent, hi haurà l’àrea de rehabilitació que inclourà dues consultes i un gimnàs amb una zona de boxes polivalents. La primera i segona planta albergaran 8 consultes polivalents per donar resposta a les noves necessitats d’Atenció Primària sorgides a partir de la incorporació dels nous rols professionals. A més, s’hi ubicarà una nova Aula d'Educació Sanitària que permetrà dotar d'espais per a la docència dels professionals del CAP.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha destacat que "és molt positiu que es continuïn concretant inversions en infraestructures molt necessàries per al territori, en aquest cas a l'Atenció Primària, amb les obres a l’Ametlla de Mar, a Roquetes i, properament, el consultori de Jesús". Roca ha afegit que "aquesta ampliació del CAP l'Ametlla de Mar té com aobjectiu incrementar el nombre d'espais assistencials per a la població de referència present i futura, millorar l'espai de recepció i afavorir la línia de transformació que s'està treballant a l'Atenció Primària".

1  

Imatges

El CAP l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

El CAP l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. 167627