Delegació a Girona

La delegació del Govern de la Generalitat a Girona activa el servei d'atenció per onada de calor

query_builder   17 juliol 2023 16:50

event_note Nota de premsa

La delegació del Govern de la Generalitat a Girona activa el servei d'atenció per onada de calor

La seu institucional de la Generalitat de Catalunya a Girona adapta dos espais de l’edifici per utilitzar-se com a refugi climàtic davant les altes temperatures

L’increment de les temperatures que s’ha viscut en els darrers dies, i la nova alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) activada per calor molt intensa dimarts 18 de juliol, ha posat en alerta diversos municipis de la vegueria de Girona que han habilitat espais interiors i exteriors per actuar com a refugis climàtics i proporcionar confort tèrmic a la població.

Davant aquesta onada de calor, es demana prudència, extremar la precaució i es recomana fer ús dels refugis climàtics i seguir els consells indicats des del Departament de Salut.

Des de la delegació del Govern de la Generalitat a Girona, s’ha elaborat un llistat d’equipaments de la vegueria de Girona que disposen d’espais climatitzats d’accés lliure i que, per tant, poden servir com a refugis climàtics.

De dilluns a divendres, de 8h a 19h, la delegació del Govern de la Generalitat a Girona posa a disposició l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i també habilita un espai d’acollida a la zona d’accés de seguretat de l’edifici històric de la seu institucional de la Generalitat de Catalunya a Girona, al qual es pot accedir pel Passatge Aristides Maillol.

A part de l’habilitació de la seu institucional, el Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona també ha posat a la disposició de la població diferents espais que inclouen biblioteques, museus i casals cívics i comunitaris. Això no obstant, cal destacar que aquests equipaments, se sumen a les xarxes de refugis climàtics que els Ajuntaments gironins també posen a disposició de la ciutadania.

Els equipaments gestionats per la Generalitat a la vegueria de Girona adaptats per ser utilitzats com a refugis climàtics i que estaran oberts durant els mesos de juliol i agost, mantindran el seu horari de funcionament habitual i són el següents:

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Museu Memorial de l’Exili (MUME)

Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries

Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret

Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona

Museu d’Art de Girona

Casal Cívic i Comunitari Banyoles

Casal Cívic i Comunitari Olot

Casal Cívic i Comunitari Les Bernardes

Casal Cívic i Comunitari Figueres-Empordà

Casal Cívic i Comunitari Blanes- Benet Ribas

Casal Cívic i Comunitari Ripoll - La Devesa del Pla

Actualment s’estan estudiant altres espais per poder ser utilitzats com a refugis climàtics en cas que sigui necessari. La informació detallada i actualitzada es podrà consultar a la web de la Delegació del Govern a Girona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia