Justícia, Drets i Memòria

Centre Penitenciari Mas d'Enric.

13 empreses catalanes contracten el CIRE a Tarragona per produir al CP Mas d'Enric

query_builder   18 juliol 2023 15:39

event_note Nota de premsa

13 empreses catalanes contracten el CIRE a Tarragona per produir al CP Mas d'Enric

Aquestes col·laboracions donen feina a prop de 400 interns del CP Mas d’Enric

David Font: "Busquem complicitats ajustant les realitats dels territoris a les formacions i treballs productius que podem oferir”

EL CIRE intensifica la relació amb el teixit empresarial tarragoní a través de les jornades de treball Justícia, Empresa i CIRE

13 empreses catalanes, la majoria del Camp de Tarragona, contracten el CIRE per desenvolupar la producció total o parcial dels seus productes al Centre Penitenciari Mas d’Enric de Tarragona. Actualment, en aquest centre hi treballen 383 persones internes, de les prop de 3.590 que produeixen directament per al CIRE arreu de Catalunya. Entre les feines que duen a terme dins dels centres penitenciaris hi ha tasques de manipulació i muntatges, confecció, manteniment i serveis exteriors, a més de les tasques pròpies de cuina, fleca, botiga, bugaderia o neteja dels mòduls als mateixos centres.

Per tal d’intensificar la relació amb el teixit empresarial tarragoní, el CIRE ha organitzat la jornada de treball Justícia, Empresa i CIRE, que s’ha celebrat aquest dilluns, 17 de juliol, a la seu de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. L’objectiu de la trobada és explorar potencials punts de col·laboració per enfortir els vincles i potenciar la feina als tallers dels centres penitenciaris i de justícia juvenil, promoure la formació especialitzada i catalitzar possibles contractacions de la borsa de treball del centre. El director del CIRE, David Font, assegura que es tracta d’una triple garantia: "Treballs amb qualitat i eficiència dins d’un centre penitenciari, amb gent capacitada i formada per incorporar —en un futur— al mercat productiu, i de contribuir amb l’esperit social i de RSC de les empreses per donar una segona oportunitat de les persones privades de llibertat".

Aquestes trobades, que s’organitzen arreu del territori català, compten amb representants de les patronals, de les cambres de comerç i del teixit empresarial de cada zona, així com representants territorials del Govern, del Departament de Justícia, Drets i Memòria i d’Economia i Hisenda, i del director general i personal directiu del CIRE. David Font explica que les jornades tenen una bona acollida “perquè donem a conèixer les oportunitats en formació i treball de persones internes i perquè busquem complicitats ajustant les realitats dels territoris a les formacions i treballs productius que podem oferir”.

321 interns amb semillibertat a Tarragona aconsegueixen feina gràcies al CIRE

La jornada celebrada a Tarragona ha servit per impulsar la col·laboració formativa i els acords amb les empreses del territori, per contribuir a la reinserció sociolaboral de persones internes al CP Mas d’Enric. David Font explica que trobades així permeten “identificar noves possibles col·laboracions empresarials, que contribueixin a capacitar millor les persones internes i alhora donar resposta a necessitats, de caràcter puntual o estables en el temps, en processos productius d’aquestes empreses”.

D’aquesta manera, es pretén centrar les trobades a les necessitats específiques del mercat laboral de cada territori. “Al cap i a la fi, seran persones que sortiran en llibertat i viuran en aquest territori, i el nostre objectiu és garantir una major reinserció sociolaboral”, destaca Font. A més, les conclusions que s’extreuen de les trobades serveixen també per orientar les formacions professionals que es fan dins dels centres penitenciaris, per respondre la demanda actual del mercat.

En aquests moments, el CIRE imparteix formacions homologades pel SOC o especialitzades amb altres certificats oficials de restauració, jardineria, lampisteria, soldadura, informàtica i confecció, a banda de les formacions específiques per a l’activitat del CIRE als centres, com pot ser la de carretoner o programa de vendes i estocs. En total s’imparteixen prop de 250 cursos cada any, dels quals se’n beneficien unes 2.500 persones internes. Pel que fa a la reinserció, més de 1.200 persones aconsegueixen una feina a través de la borsa de treball del CIRE. D’aquestes, 321 corresponen a interns en règim obert de Mas d’Enric o de centres oberts, de justícia juvenil, llibertats condicionals i mesures penals alternatives de la zona de Tarragona.


3  

Imatges

Un intern treballant en el centre productiu del CP Mas d'Enric.

Un intern treballant en el centre productiu del CP Mas d'Enric. 1764075

13 empreses catalanes donen feina a prop de 400 interns de Mas d'Enric.

13 empreses catalanes donen feina a prop de 400 interns de Mas d'Enric. 2163809

El CIRE intensifica la relació amb el teixit empresarial tarragoní a través de les jornades de treball Justícia, Empresa i CIRE.

El CIRE intensifica la relació amb el teixit empresarial tarragoní a través de les jornades de treball Justícia, Empresa i CIRE. 2816632

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia