Direcció General de Comunicació

El Govern aprova adquirir 529 nous vehicles per al cos de Mossos d¿Esquadra

El Govern aprova adquirir 529 nous vehicles per al cos de Mossos d'Esquadra

query_builder   18 juliol 2023 14:35

event_note Nota de premsa

El Govern aprova adquirir 529 nous vehicles per al cos de Mossos d'Esquadra

  1. Els nous vehicles se sumen a dos lots de vehicles (283 i 176) que ja estan licitats i que permetran que el cos de Mossos incorpori gairebé un miler d’unitats noves els pròxims 12 mesos

El Govern ha aprovat l’adquisició de 529 vehicles per al cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra per als anys 2024-2029, amb un pressupost de licitació de 58,7 milions d’euros.

El principal objectiu és substituir els vehicles de més antiguitat que van quedant obsolets i renovar la flota del cos. Així, els nous cotxes serviran per substituir els 352 de rènting i de propietat que finalitzen el termini d’arrendament enguany i l’any vinent. També s’hi afegeixen 128 vehicles que ampliaran el parc mòbil del cos, així com 49 vehicles especials.

En concret, s’incorporaran 182 vehicles camuflats, 102 especials, 97 retolats amb kit de detinguts homologat, 91 d’ordre públic i 57 vehicles patrulla retolats sense kit de detinguts.

Aquesta contractació permetrà millorar també la qualitat ambiental de la flota. En concret, s’inclouen 62 vehicles híbrids de baixes emissions en les seves diferents versions (híbrid lleuger, híbrid autorecarregable o híbrid endollable). La resta són de combustible tèrmic, amb motoritzacions de nova generació amb baixes emissions. A més, per a la resta de vehicles es valoren els motors híbrids o microhíbrids.

988 nous vehicles els propers dotze mesos

Aquests vehicles s’han d’afegir a les licitacions aprovades els darrers mesos, la qual cosa permetrà que el cos de Mossos d’Esquadra incorpori 988 noves unitats els pròxims dotze mesos. El mes de juliol passat es va aprovar la licitació de 283 vehicles de paisà, que ja s’estan començant a rebre a les diferents comissaries i unitats. Alhora, el passat desembre es va aprovar la licitació de 176 vehicles més que es rebran durant el darrer trimestre d’enguany: 150 vehicles patrulles logotipats sense kit de detinguts, 24 especials i 2 amb kit de detinguts homologat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia