President

Medalles d'Or

Marta Pessarrodona, Eliseu Climent i Maria del Mar Bonet, guardonats amb la Medalla d'Or de la Generalitat 2023

query_builder   19 juliol 2023 11:00

event_note Nota de premsa

Marta Pessarrodona, Eliseu Climent i Maria del Mar Bonet, guardonats amb la Medalla d'Or de la Generalitat 2023

  1. El president Aragonès ha anunciat aquest matí els premiats, de qui ha destacat el seu “compromís amb la llengua i la cultura catalana”
  2. El guardó es lliurarà el proper 7 de setembre, en el marc de la Diada Nacional de Catalunya
Medalles
El president ha fet l'anunci des de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Fotografia: Jordi Bedmar
{"name":"2023/07/19/10/48/9bf69e9f-a9b6-4edd-b23a-92e05b1119ba.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"88848"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest matí que la cantant balear Maria del Mar Bonet, l’activista cultural i editor valencià Eliseu Climent i la poeta terrassenca Marta Pessarrodona seran els guardonats d’enguany amb la Medalla d’Or de la Generalitat, pel seu “compromís amb la llengua i la cultura”.

“Amb aquesta Medalla d’Or volem reconèixer tots els accents de la nostra llengua, que des d’arreu es pot contribuir a què segueixi sent una llengua de futur, des del Principat de Catalunya, des de les Illes Balears i des del País Valencià”, ha destacat el cap de l’Executiu.

Aragonès ha assenyalat que, “ara més que mai, és el moment de defensar la llengua i la cultura i promoure-les” i que “la millor manera de fomentar el coneixement, l’estima i l’ús de la nostra llengua, és fent-la servir a tot arreu i seguint-la projectant, no només com una eina de comunicació, sinó també com una manera d’explicar com veiem el món”.

En aquest context, ha ressaltat que “és important reconèixer els referents que ens han permès que avui la llengua catalana tingui l’estatus que té”, en àmbits com les arts, la música, la literatura, el món editorial o l’activisme.

Pel que fa als tres guardonats d’enguany, la poetaMarta Pessarrodona ha estat reconeguda per “la seva trajectòria literària d’amplíssim nivell”; Maria del Mar Bonet, per més de cinquanta anys de trajectòria, “transmetent els sentiments a tots els racons on es parla la nostra llengua”, i Eliseu Climent pel seu “compromís amb la llengua en el conjunt del domini lingüístic”.

El guardó es lliurarà el proper 7 de setembre, en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

CV guardonats Medalles d'Or 2023

CV guardonats Medalles d'Or 2023
PDF | 356830

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia