Avui s’ha signat un conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya iel FòrumSD per establir el marc de col·laboració entre les dues entitats en la plataforma Mediem

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau i Fontanals, i la Síndica de greuges de Sant Boi de Llobregat, com a presidenta del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya (FòrumSD), han signat avui el conveni d'adhesió a la plataforma Mediem. Des del gener de 2020, data en què es va posar en funcionament Mediem, 33 entitats ja s'han sumat a aquesta iniciativa amb l'objectiu d'impulsar la mediació en l'àmbit de l'habitatge.

TER
Grau i Vallejo, avui.
{"name":"2023/07/19/15/54/2ed40fbe-b41a-4c44-9f91-616bcb90a179.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":1859901}

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori, ha apostat per la mediació des de l’any 2010 quan va posar en marxa el servei Ofideute, un servei gratuït que ofereix assessorament i mediació davant dels problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer, així com de les relacions de consum en matèria d’habitatge.

Així mateix, i des del 2020 es continua reforçant aquesta línia de treball amb la plataforma virtual MEDIEM, que és una xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya, de la qual es beneficien els professionals de la mediació de les diverses administracions, universitats, col·legis professionals i entitats del tercer sector social, així com entitats que col·laboren amb el servei d’Ofideute.

Amb l’adhesió del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya (FòrumSD), ja són 33 les entitats s’han sumat a aquesta iniciativa per compartir coneixements, experiències i sinèrgies. Es vol contribuir a què tots i totes les professionals dels serveis de mediació de les administracions i de les entitats del tercer sector social de Catalunya disposin dels millors recursos per resoldre les situacions problemàtiques relacionades amb l’habitatge amb les què es troben ja que la mediació aporta solucions més ràpides, econòmiques i menys estressants per a les famílies.

MEDIEM facilita als seus membres un fòrum obert al debat, la possibilitat de fer consultes individualitzades i suport als serveis i a les entitats de mediació en l’àmbit de l’habitatge. L’adhesió dels col·legis professionals, de les entitats del tercer sector social i de les universitats permet sumar el seu bagatge professional i d’investigació a aquests recursos.