• El conseller Campuzano visita el Club Esplai Bellvitge a l’Hospitalet de Llobregat

• Direcció General de Joventut impulsa una campanya a xarxes socials amb recomanacions davant les condicions climàtiques

El Club Esplai Bellvitge.{"name":"2023/07/19/16/53/69b428c2-2038-4e7f-b152-be7a00fc1d27.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":"163708"}

Les entitats que organitzen activitats de lleure a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental han notificat al Departament de Drets Socials un total de 2.674 activitats per aquest estiu.

Fins ara s’hi han inscrit 184.802 infants i joves; 23.539 monitors i monitores i dirigents; i 1.850 persones de suport. Per tipologia, les activitats es reparteixen de la següent manera: 2.515 casals d’estiu, 119 colònies, 20 acampades, 18 rutes i 2 camps de treball.

Entitats, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l’inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Visita del conseller Campuzano al Club Esplai Bellvitge

La visita del conseller Campuzano al Club Esplai Bellvitge.
La visita del conseller Campuzano al Club Esplai Bellvitge.
{"name":"2023/07/19/16/54/28284f9f-d570-45d5-a3d3-247a7564d2fa.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":176498}

Aquest dimecres, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat amb la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls, el Club l’Esplai Bellvitge a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai nascut el 1969 per impulsar l’educació en el lleure dels infants i joves del barri de Bellvitge de l’Hospitalet. A la visita també hi ha assistit membres de Fundesplai i l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Durant la visita el conseller ha pogut saludar participants de l’esplai, que van dels 3 als 15 anys, que feien tallers i activitats diverses dins l’edifici. També s’ha trobat amb el grup de joves, que li han explicat que acaben de tornar d’un camp de treball a la Selva de Mar, i membres de l’Esplai Can Serra de L’Hospitalet que avui feien activitats conjuntes. Abans de marxar, el conseller també ha saludat el grup de persones amb discapacitat que també fan activitats a l’esplai.

Com afecten les condicions climàtiques al lleure educatiu?

Moltes de les activitats de lleure educatiu previstes a l’estiu es duen a terme en el medi natural. Enguany, als riscos habituals cal afegir els derivats dels factors climatològics com són la sequera o l’elevat risc d’incendi en determinades zones.

Per tot això, en el marc de la campanya d’activitats d’estiu d’educació en el lleure, la Direcció General de Joventut impulsa una acció de prevenció mitjançant la difusió de càpsules de vídeos curts, adreçades principalment a monitores i monitors, que inclouen recomanacions respecte a les activitats. S’han produït càpsules sobre tres àmbits temàtics concrets, en funció del tipus d’activitats (rutes i excursions; acampades, i colònies i casals).

El Departament de Drets Socials difon aquestes videocàpsules a les xarxes socials de la Direcció General de Joventut, així com a les entitats i persones del sector del lleure educatiu.