Direcció General de Comunicació

Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   19 octubre 2010 14:42

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern impulsa la construcció d’una residència per a gent gran a Sabadell
 
El Govern ha acceptat la cessió gratuïta d’un terreny destinat a la construcció d’una Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran a Sabadell. Aquesta nova residència pública, que es construirà en un solar cedit per l’Ajuntament al carrer Diego de Almagro, 34-36, disposarà de 90 places residencials i 21 de centre de dia. Tindrà una superfície d’uns 4.500 metres quadrats dividits en planta baixa i tres plantes superiors. El pressupost de l’obra ascendeix a 8,3 milions d’euros.
 
 
Suport a l’ACVIC i al Museu de Ripoll Can Budellers
 
El Govern ha acordat signar dos convenis per un valor de 900.000 euros de suport a les activitats culturals. Concretament ha autoritzat la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de Vic i l’Associació per a les Arts Contemporànies de Vic, per al desenvolupament de les activitats de l’ACVIC Centres d’arts contemporànies de Vic per un import de 400.000 euros; i un altre amb l’Ajuntament de Ripoll per a l’execució del projecte museogràfic del Museu del Ripoll (Can Budellers) per un import de 500.000 euros.
 
 
Es crea el Registre de fitxers estadístics de Catalunya, pioner a l’Estat 
 
El Govern ha acordat la creació del Registre de fitxers estadístics de Catalunya amb l’objectiu que l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) vetlli millor pel compliment de la normativa vigent sobre la preservació del secret estadístic.
 
Fins ara, els fitxers de dades de titularitat pública creats amb finalitats exclusivament estadístiques no s’enregistraven a les agències de protecció de dades estatal o autonòmica. Amb aquest registre, Catalunya es converteix en la primera comunitat que regula en aquesta matèria, una iniciativa que permetrà inventariar els fitxers estadístics i la seva cessió, conservació i baixa; clarificar preceptes i àmbits d’aplicació en protecció de dades sotmeses a secret estadístic i identificar informació ja disponible per al disseny de noves estadístiques oficials. El nou registre també evitarà duplicitat d’esforços i suposarà un estalvi de costos.
 
 
 
 
El Govern declara festa tradicional d’interès nacional la Festivitat de Sant Sebastià del Pont de Suert
 
 
El Govern ha acordat avui declarar festa tradicional d’interès nacional la Festivitat de Sant Sebastià del Pont de Suert i n’ha aprovat la seva inclusió en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.
 
La Festa de Sant Sebastià del Pont de Suert té el seu origen en la institució de la Confraria de Sant Sebastià d’aquest municipi l’any 1586. El Llibre Vell (1730) de la Confraria recull el text fundacional i els estatuts de l’entitat, on s’estableix la celebració anual de la Festa de Sant Sebastià i es fixen els diferents actes de què consta la festa, tant religiosos com civils. Les úniques interrupcions conegudes de la festa es van produir els anys 1937 i 1938, com a conseqüència de la guerra civil.
 
Amb aquesta, el Govern ja ha declarat d’interès nacional un total de 17 festes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia