1. Protecció Civil demana extremar la prudència en el bany coincidint amb uns dies de temperatures molt elevades en què l’afluència a la platja és gran
  2. Es tracta de la catorzena víctima mortal a les platges catalanes des del 15 de juny


Un home de 80 anys de nacionalitat espanyola ha mort ofegat aquest migdia mentre es banyava a la Platja de Sant Gervasi a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut a les 12.20 hores diverses trucades de banyistes que avisaven que hi havia un home surant a l’aigua. En el moment dels fets hi havia bandera verda i servei de socorrisme.

Els socorristes han fet maniobres de reanimació fins a l’arribada del SEM. També han fet tasques de suport sanitari dues unitats dels Bombers de la Generalitat que s’hi han desplaçat. Tots els intents per reanimar l’home han resultat infructuosos i ha resultat mort.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc tres unitats terrestres i una de comandament.

Els Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de les diligències, i la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, també s’han desplaçat a la zona.

La d’avui és la catorzena víctima mortal en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre). En les mateixes dates de l’any passat, hi havia hagut 9 ofegaments mortals a les platges catalanes (per 14 enguany).

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors coincidint amb uns dies de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaç https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html



1  

Imatges

Platja de Sant Gervasi

Platja de Sant Gervasi 175398