Direcció General de Comunicació

Economia

El Govern autoritza l'absorció de Caixa Girona per part de "la Caixa"

query_builder   19 octubre 2010 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza l'absorció de Caixa Girona per part de "la Caixa"

  • L’operació, liderada per les pròpies entitats de crèdit, és la tercera que ratifica el Govern
 
El Govern ha aprovat avui autoritzar la fusió per absorció de la Caixa d’Estalvis de Girona per part de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, d’acord amb les competències que li atribueix la Llei de caixes d’estalvis. L’autorització del Govern és posterior a l’acord de fusió per absorció adoptat per les assemblees generals de les dues entitats, celebrades el passat 16 de setembre del 2010. El procés, a més, compta amb l’informe previ favorable del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència.
 
L’operació, liderada per les pròpies entitats de crèdit, és la tercera que ratifica el Govern, després de les fusions de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa en la nova Caixa d’estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa (Catalunyacaixa); i de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa en la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (UNNIM). Aquests tres processos de reestructuració, sumats a les incorporacions de les caixes Laietana i Penedès a dos Sistemes Integrals de Protecció que estan enllestint els últims tràmits administratius previs a la seva culminació, permeten configurar un nou mapa financer català format per entitats més fortes, més capitalitzades i amb més capacitat per contribuir a un millor desenvolupament de l’economia.
 
Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma que ha iniciat la reordenació del seu sistema financer, i també haurà estat pionera a l’hora de completar-lo.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia