Empresa i Treball

El Govern destina 29ME per a formar més de 60.000 persones treballadores

El Govern destina 29ME per a formar més de 60.000 persones treballadores

query_builder   21 juliol 2023 11:51

event_note Nota de premsa

El Govern destina 29ME per a formar més de 60.000 persones treballadores

  1. Empresa i Treball, mitjançant el Consorci per a la Formació Continua de Catalunya, ha destinat 8ME més dels inicialment pressupostats per atendre les sol·licituds de 376 empreses i entitats
  2. El programa CONFORCAT A MIDA, una formació dissenyada per les propis empreses segons les seves necessitats, atorgarà a les empreses beneficiàries el 100% de la subvenció abans de l’inici de les accions formatives de les persones treballadores

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presentat el resultat de CONFORCAT A MIDA, un nou programa de formació contínua adreçat a les empreses, en especial per a les del sector industrial i serveis a les persones, dissenyat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) per fer formació a mida de les empreses i dels seus treballadors i treballadores de cara a millorar-nela productivitat.

Torrent ha presentat el balanç de la convocatòria de CONFORCAT A MIDA en el decurs d’un acte on han participat el secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet; la directora del CFCC, Ariadna Rectoret i Jordi, amb la presència de més de 150 representats d’empreses de Catalunya.

L’èxit de la convocatòria de CONFORCAT A MIDA ha provocat que s’hi hagin acabat destinant 28’8 milions d’euros, (9 més dels inicialment previstos), oferint més de 80.000 places de 376 empreses, agrupacions d’empreses i entitats representatives que han sol·licitats els ajuts per fer formació necessària per qualificar i requalificar les seves persones treballadores. Aquestes 83.300 places beneficiaran més de 60.000 persones treballadores, ja que es pot donar el cas que un treballador dugui a terme més d’un dels cursos formatius previstos.

CONFORCAT A MIDA és un innovador programa d’èxit que consolida l’aposta del Govern per la formació contínua de les persones treballadores”, ha afirmat Torrent. El conseller ha assenyalat que “CONFORCAT A MIDA ha nascut amb l’esperit d’aportar una formació a mida de les necessitats de les empreses catalanes i per dotar a les persones treballadores dels coneixements i capacitats necessaris per completar els adquirits a través de l’experiència professional i poder ser acreditats professionalment”.

Torrent ha explicat que de les 376 entitats beneficiàries, més de la meitat són empreses que formaran als seus propis treballadors i treballadores, i més de cent pertanyen a entitats representatives (gremis, sindicats, patronals, cooperatives, associacions, clústers i col·legis professionals), que formaran les persones treballadores dels diferents sectors productius.

A més, el conseller d’Empresa i Treball ha subratllat la importància de l’operativa d’aquest programa perquè el Consorci per a la Formació Contínua fa el pagament del 100% del finançament atorgat en el moment de la resolució, és a dir, l’empresa disposa dels diners abans d’iniciar la formació”

Principals dades del CONFORCAT A MIDA

  1. El Consorci per a la Formació Contínua realitza una bestreta del 100% del pagament del finançament atorgat en el moment de la resolució, de manera que l’empresa disposa del finançament abans d’iniciar la formació.
  2. L’empresa o l’entitat dissenya la formació subvencionable a mida de les seves necessitats
  3. Les accions formatives van des de les 30 a 60 hores, i es poden dissenyar itineraris formatius que superin les 60 hores; per exemple, una mateixa persona pot fer 2 mòduls de 60 hores, en un total de 120 hores. 
  4. Es poden formar a les persones treballadores de l’empresa i/o persones en situació d’atur per incorporar-les a la teva empresa
  5. En cas de ser una entitat representativa d’un sector, pot formar a qualsevol persona treballadora del sector o a persones desocupades per tal que s’incorporin a empreses del sector. 
  6. La formació pot ser presencial, mitjançant aula virtual en streaming, online o teleformació (amb plataforma) o mixta. 
  7. Finançament per mòduls: 549€ per persona formada per 60 hores i 245€ per 30 hores.

D’altra banda, el conseller d’Empresa i Treball també ha posat en relleu que enguany, a més del programa Conforcat a mida, el CCFC ha creat PROJECTA’T un programa per proporcionarà assessorament i orientació professional a les persones treballadores ocupades.

En concret, el programa compta amb 10 milions d’euros perquè un mínim de 8.000 persones disposin de recursos per al seu desenvolupament professional com, per exemple, els recursos d’aprenentatge, promoció laboral o canvi de sector, amb 100 unitats d’orientació distribuïdes per tot Catalunya que els proporcionin una orientació experta i sectorialitzada.

Així mateix, el programa subvenciona les actuacions de prospecció de les entitats beneficiàries per copsar de primera mà quines són les necessitats dels sectors i, per tant, nodrir les actuacions d’orientació.

Les novetats dels programes CONFORCAT A MIDA i PROJECTA’T se sumen a tota l’oferta de formació contínua subvencionada pel CFCC que, enguany, permetrà beneficiar-se al voltant de 230.000 persones treballadores en actiu a Catalunya, gràcies als programes de formació sectorial, transversal i de certificats de professionalitat.

Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya

El CCFC va néixer l'any 2004 i està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Treball, i per les organitzacions sindicals i empresarials que tenen la consideració de més representatives a l'àmbit de Catalunya.

El principal objectiu del CCFC és el desenvolupament de la formació professional contínua com a instrument essencial per garantir la formació al llarg de la vida, l'adaptació de les persones treballadores en actiu i de les empreses a la nova societat basada en el coneixement i el manteniment de la capacitació professional de les persones treballadores en supòsits de canvis i mutacions dels processos productius, en el marc de l'Estratègia europea d'ocupació.

4  

Imatges

El conseller Torrent en l'acte de presentació.

El conseller Torrent en l'acte de presentació. 588575

Presentació dels resultats del programa CONFORCAT A MIDA

Presentació dels resultats del programa CONFORCAT A MIDA 1026559

Acte de presentació del programa CONFORCAT A MIDA

Acte de presentació del programa CONFORCAT A MIDA 1198239

El secretari Vinaixa durant la presentació

El secretari Vinaixa durant la presentació 796343

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia