1. Protecció Civil demana extremar la prudència en el bany coincidint amb uns dies de temperatures molt elevades en què l’afluència a la platja és gran
  2. Es tracta de la quinzena víctima mortal a les platges catalanes des del 15 de juny


Una dona de 88 anys ha resultat ferida crítica aquest matí en ofegar-se a la platja de Somorrostro de Barcelona. La dona ha estat traslladada a l'Hospital del Mar, on ha acabat morint.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l'avís a les 9.39 hores avisant que hi havia una dona surant a l’aigua.

En el moment dels fets encara no havia començat el servei de socorrisme, i per tant no hi havia encara bandera. En aquests moments hi ha bandera groga per estat de la mar en aquesta platja.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha mobilitzat fins al lloc tres unitats terrestres, que han traslladat la dona en estat crític a l'Hospital del Mar.

Fonts de l'hospital han confirmat que la dona ha acabant morint allà.

La d’avui és la quinzena víctima mortal en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre). En les mateixes dates de l’any passat, hi havia hagut 10 ofegaments mortals a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaçhttps://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html