1. Termini ampliat de presentació des d'avui 26 de juliol al 8 de setembre a les 12 del migdia
Ambient grada esportiva{"name":"2023/07/26/11/25/08321748-e481-4efe-a62c-26e48babdc2c.jpg","author":"Korfbal","type":"0","location":"0","weight":842068}


Esportcat obre la convocatòria per a la concessió de “subvencions per a la realització de les activitats esportives i els actes que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica”. L’ajut té una dotació pressupostària de 2 milions d’euros i es concedeix pels esdeveniments duts a terme durant la temporada 2022-2023.

“Catalunya és país esportiu. Ho demostren els milers de competicions, tornejos i proves que tenen lloc a tot el territori català, de diferents esports i edats, tan pròpies com les internacionals que acollim. Tot això configura la Catalunya esportiva, que donem suport amb aquest ajut als diferents ens organitzadors”, exposa Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. La secretària general també destaca el paper de l’esport com a eina “transversal, que és present en molts moments de la vida i en molts aspectes”.

La convocatòria d’enguany amplia el termini per fer la sol·licitud. D’aquesta manera, les peticions es podran fer a partir d'avui mateix, 26 de juliol, fins al 8 de setembre. “És la principal novetat respecte a l’any passat. Ampliem el període perquè no hi hagi cap impediment a l’hora de poder fer la sol·licitud”, destaca, per la seva part, Aleix Villatoro i Oliver, director del Consell Català de l’Esport. L’obertura de la convocatòria en període estival és una de les principals raons per les quals Esportcat amplia aquest termini.

A les bases de la convocatòria, ja publicades, també s’ha inclòs un apartat on es desenvolupa quines activitats són subvencionables i quines no. Es detalla, per exemple, que, poden percebre, ajut aquelles activitats de projecció exterior, impuls per la participació femenina, socials, singulars i amb pes històric i de recerca. En canvi, no ho són l’activitat ordinària, com ara lligues i campionats, entrenaments, escoles esportives o casals i estades.

Les organitzacions poden fer les peticions per aquelles activitats que s’hagin dut a terme des de l’1 de setembre del 2022 fins al 31 d’agost de 2023. Com es detalla a les bases de la convocatòria, són subvencionables projectes de promoció esportiva d’impacte al territori, incloent-hi, també, activitats d’inclusió i cohesió social, com congressos, jornades de formació, tasques d’arxiu de documentació, elaboració de publicacions, estudis relacionats amb l’àmbit de l’esport, celebració d’aniversaris, adequació d’espais i equipaments per a la realització dels actes i l’organització d’esdeveniments internacionals a Catalunya.

Poden optar-hi entitats públiques (ajuntaments, patronats municipals, consells comarcals, universitats públiques, etc.) i entitats privades (clubs i associacions esportives, fundacions, consells esportius, etc.).

Més informació: https://esport.gencat.cat/ca/tramits/tramit/Subvencions-a-activitats-esportives-i-actes-que-tinguin-un-impacte-significatiu-en-el-sistema-esportiu-a-Catalunya-o-de-rellevancia-social-i-historica