Protecció Civil

PC

Protecció Civil de la Generalitat homologa una trentena de nous plans d'autoprotecció

query_builder   27 juliol 2023 16:32

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat homologa una trentena de nous plans d'autoprotecció

 1. Del total de PAU homologats, 10 corresponen a activitats temporals i una vintena a establiments industrials, edificis d’oficines o edificis de concurrència pública, entre altres
 2. La majoria són a les comarques de Barcelona (23), seguit de Girona i Penedès (3) i Lleida (1)
 3. A la mateixa Comissió d’avui, 26 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos


Avui dijous, 27 de juliol, ha tingut lloc la setena reunió de la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya aquest 2023, en què s’han homologat 30 nous Plans d’Autoprotecció corresponents a concerts i festivals, castells de focs, establiments industrials, edificis d’oficines i hotels, entres altres.

A la Comissió hi ha participat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el responsable d’Establiments amb Risc d’Accidents Greus, Francesc Calaf, per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La reunió d’aquest dijous ha estat la 24ena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021), creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 30 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 682 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament al març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 712 plans d’autoprotecció homologats.


Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, hotels i edificis d’oficines, entre altres

Per vegueries, els 30 Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui pertanyen a:

 1. Barcelona: 23
 2. Girona: 3
 3. Penedès: 3
 4. Lleida: 1

Entre els plans homologats, la majoria corresponen a activitats no temporals (20) i 10 corresponen a activitats temporals.

Pel que fa a les activitats no temporals hi ha 5 establiments afectats per la normativa d’accidents greus (i que formen part dels establiments inclosos al Pla d’Emergències Químiques de Catalunya, PLASEQCAT); dues instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; una instal·lació amb elevada càrrega de foc; una instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 3 edificis d’oficines; 2 edificis de concurrència pública; 2 hotels; una estació i intercanviador de transport; un hipermercat; un Port i una subestació de distribució d’energia elèctrica en alta tensió. 

Quant a les activitats temporals, els 10 PAU corresponen a 8 festivals concert i 2 a actes de foc.


Plans no homologats

A la Comissió d’avui també hi ha hagut 26 PAU que no s’han homologat. Per vegueries, els plans corresponen a:

 1. Barcelona: 16
 2. Girona: 4
 3. Penedès: 1
 4. Terres de l’Ebre: 1
 5. Catalunya Central: 2
 6. ·Lleida: 1
 7. ·Camp de Tarragona: 1

Per tipologia, només 4 correspon a activitats temporals (2 concerts i 2 actes de foc) i 22 a activitats no temporals.

Entre els 21 plans no homologats d’activitats no temporals destaquen 1 establiment afectat per la normativa d’accidents greus; 1 instal·lació amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 4 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; una instal·lació amb elevada càrrega de foc; una subestació de distribució d'energia elèctrica en alta tensió; un establiment d’ús docent; 4 edificis d’oficines; 2 cinemes; un centre comercial; 1 port esportiu; 3 hotels i 2 càmpings.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia