Protecció Civil

El front ha dut associat força aparat elèctric

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat de matinada el pla INUNCAT pel front de tempestes que ha causat força incidències menors

query_builder   28 juliol 2023 07:14

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat de matinada el pla INUNCAT pel front de tempestes que ha causat força incidències menors

  1. Resten 793 abonats sense llum a la demarcació de Lleida


Protecció Civil de la Generalitat informa que a les 02.40 de la matinada ha desactivat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), que es trobava en alerta pel front que ha travessat gran part del país durant la nit i matinada amb pluja i tempesta amb força aparat elèctric i vent molt fort. Hi ha hagut força incidències menors i no es té constància de cap afectació personal.

El Servei Meteorològic informa que a Torres de Segre s’han recollit 29,1 l; a Port del Compte, 28,7 l; a Organyà 27,7 l; i a Camarasa 23,9 l. Pel que fa al vent, a Alguaire s’han registrat cops de 115 km/h; a Lleida, de 79,6 km/h; a Alcarràs, de 71,3 km/h; i a Torres del Segre, de 67 km/h.

Entre les afectacions causades pel pas del front destaca la manca de subministrament elèctric que va arribar a ser de 16.000 abonats a diverses poblacions de la demarcació de Lleida. L’empresa distribuïdora va destinar equips en terreny per anar realitzant la reconnexió a la xarxa. A les 06.00 hores del matí l’afectació era de 793 abonats a Balaguer, Linyola i poblacions més petites.

Pel que fa al trànsit, a la C-16 a Guardiola de Berguedà s’ha donat pas alternatiu durant la nit per les branques caigudes a la via a causa del temporal.

Bombers de la Generalitat informa que entre les 20 i les 06.30h, han rebut 175 avisos per serveis relacionats amb el temporal, la gran majoria per arbres caiguts. A Queralbs, el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers ha iniciat un dispositiu per rescatar un grup nombrós d’infants que estaven acampats i al qual els havien volat les tendes de campanya, tot i que un cop valorada la situació únicament ha calgut reubicar part del grup al Pavelló de Ribes de Freser.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia