- L’empresa emergent ha dissenyat i fabricat un equip propi per a la producció d’aquest fàrmac pioner que incorpora un quimioteràpic eficaç contra tumors localitzats
- Per dur a terme el projecte d’escalat, Cebiotex ha comptat amb el finançament d’ACCIÓ amb l’obtenció de 154.000 euros de la línia Innotec, per a projectes de recerca industrial i experimental
- L’empresa emergent, nascuda el 2015 com a spin-off de l’Hospital Sant Joan de Déu i la UPC, comença al juliol la fase pilot del nou equip
La startup catalana Cebiotex ha desenvolupat el seu propi equip per escalar la producció del seu primer fàrmac per al tractament del càncer. Amb el disseny i fabricació d’aquest equip, l’empresa emergent impulsarà la producció del seu medicament pioner, actualment en la primera fase dels assajos clínics, que consisteix en un implant biodegradable que incorpora un fàrmac quimioteràpic i s’enfoca al tractament de tumors sòlids localitzats.
Per dur a terme aquest projecte d’escalat, Cebiotex ha comptat amb el suport i un ajut de 154.000 euros d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, a través de la línia INNOTEC que actualment s’engloba en el programa Nuclis d’R+D empresarial, per a projectes de recerca industrial i experimental.
El fàrmac desenvolupat per Cebiotex (anomenat CEB-01) se centra en el control local dels sarcomes abdominals després de la cirurgia oncològica. La startup està desenvolupant la fase clínica 1 d’aquest tractament en cinc hospitals de referència en sarcomes: l’Hospital Sant Pau i el de la Vall d’Hebron de Barcelona, a més de l’Hospital La Fe de València, i la Fundación Jiménez Díaz i l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid. En paral·lel, l’empresa emergent començarà aquest mes de juliol les primeres proves pilot de l’equip de producció d’aquest medicament, dissenyant per escalar les produccions a la segona fase clínica i la seva posterior comercialització.
D’acord amb el CEO de Cebiotex, Joan Bertran, el medicament que han desenvolupat “és un producte farmacèutic molt innovador, disruptiu i únic en el mercat, ja que s’ha aconseguit fer-lo compatible amb l’alliberament d’una molècula d’origen natural amb una gran capacitat quimioteràpica”. Bertran afegeix que la tecnologia de Cebiotex “en un futur permetrà desenvolupar nous fàrmacs i entrar en altres indicacions oncològiques com pot ser el tractament del càncer de pàncrees o tumors cerebrals”.
El projecte d’escalat de producció s’ha dut a terme en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la UPC. Properament, Cebiotex iniciarà les proves pilot de producció a les instal·lacions de l’empresa farmacèutica Prasfarma a Manlleu, amb qui té un acord de col·laboració. Amb aquesta nova fase, l’empresa emergent estarà preparada per a la fabricació dels lots clínics en les fases clíniques 2 i 3, i la posterior comercialització del fàrmac.
Amb seu a Barcelona, ubicada al Tech Barcelona Pier07, Cebiotex és una startup fundada el 2015 com a spin-off de l’Hospital Sant Joan de Déu i la UPC. Actualment, Cebiotex, a més, compta amb un seguit de col·laboradors de diversos centres de recerca, universitats, hospitals i consultors del ecosistema biotech, amb perfils científics, mèdics, financers, regulatoris i d’enginyers especialitzats en diferents àmbits.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________