1. De les 79 propostes presentades, 30 són les que s’adeqüen als requisits del concurs
  2. Durant els propers mesos, l’INCASÒL estudiarà aquestes propostes per veure quins edificis es poden adequar com habitatges de lloguer social


recurs
Imatge de recurs d’una promoció d’habitatge en construcció de l’INCASÒL.
{"name":"2023/07/31/12/52/6244398b-5f69-4117-bc25-369af619d552.jpg","author":"INCASOL","type":"0","location":"0","weight":231669}


El concurs convocat pel departament de Territori, mitjançant l’INCASÒL, per adquirir blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats en mans de grans tenidors amb l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la rehabilitació urbana ha rebut un total de 79 propostes.

Les propostes han passat un primer procés de revisió per veure quines complien amb els requisits especificats en el concursper ser destinats a lloguer assequible. De totes elles, 30 s’han considerat aptes i sumen un total de 891 habitatges que s’ubiquen en 20 blocs de pisos acabats i 10 més amb les obres aturades. Els pisos tenen entre 40 i 90 metres quadrats de superfície útil.

Els blocs estan situats en 18 dels municipis d’arreu del territori català on s’ha detectat que hi ha una alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció. Aquests municipis són: Balaguer, Barberà del Vallès, Barcelona, Bellpuig, El Vendrell, Girona, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Montmeló, Olot, Palafrugell, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Farners, Sant Fruitós de Bages, Sort, Tarragona i Tàrrega.

Al llarg dels propers mesos, l’INCASÒL estudiarà una a una aquestes 30 propostes, visitarà els edificis i farà una valoració, tant tècnica com econòmica, necessària per determinar quins són els actius que s’adquiriran. Pot ser que algun dels edificis s’hagi de descartar però l’objectiu és poder obtenir el màxim d’habitatges. Es preveu que aquest procés s’allargui fins a finals d’any.

Aquest concurs s’emmarca en el programa d’adquisició de blocs de grans tenidors que està impulsant el Govern per tal d’incrementar el Parc d’habitatges públics de lloguer de la Generalitat de Catalunya. Per poder executar-lo compta amb 100 milions d’euros provinents de les fiances dipositades a l’INCASÒL per a la seva adquisició.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 673431