Bombers

Incendi a Mont-roig del Camp

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació a Mont-roig del Camp que ja està estabilitzat

query_builder   1 agost 2023 12:15

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació a Mont-roig del Camp que ja està estabilitzat

  1. Hores d’ara, a la zona treballen 43 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris,
  2. S’han confinat algunes zones de Mont-roig del Camp i s’ha tallat la circulació per l’A-7

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 09.54h en un incendi de vegetació a Mont-Roig del Camp (Baix Camp). El primer avís alertava d’un tractor cremant als afores de la urbanització El Casalot. El foc del vehicle, que havia estat sufocat ràpidament pels Bombers, s’ha estès a la vegetació del voltant.

En aquests moments treballen a la zona 43 dotacions terrestres (de les quals, 27 són d’aigua i la resta, de comandament) i 10 mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un de polivalent, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac). El foc està estabilitzat des de les 11.35 hores.

L’incendi afecta una superfície de vegetació entre els afores de la urbanització El Casalot i l’A-7 (a l’alçada del quilòmetre 1131). S’ha propagat en direcció mar cremant terrenys molt plans, principalment poblats de mata baixa i algun arbre dispers. El cap de l’incendi havia saltat en algun punt l’A-7 i ha quedat confinat entre aquesta via i la del tren. Els Agents Rurals treballen en aquests moments per establir l’extensió afectada pel foc.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, s’ha tallat a la circulació en els dos sentits de la marxa a l’A-7, entre els quilòmetres 1030 i 1033, i el trànsit ferroviari en aquest punt.

La Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l’elevat risc d’incendi al terç sud de Catalunya.

A conseqüència de l’incendi forestal que afecta el municipi de Mont-roig del Camp, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) està en contacte amb l’alcalde del municipi i la policia local perquè duguin a terme l’ordre de confinament decretada pels Bombers de la Generalitat, que afecta la franja més propera a l’autovia A-7 de la urbanització de Miami Platja. El confinament s’ha establert per evitar possibles afectacions pel fum i per facilitar la mobilitat dels equips que treballen en l’extinció de l’incendi.

D’altra banda, la DGPC ha emès també una Prealerta del Pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT) pel tall de la circulació de trens de la línia R16.`