Cultura

Amb So de Cobla

El festival Amb So de Cobla arriba a la seva 7a edició amb una barreja de sonoritats que busca incorporar nous públics

query_builder   1 agost 2023 13:18

event_note Nota de premsa

El festival Amb So de Cobla arriba a la seva 7a edició amb una barreja de sonoritats que busca incorporar nous públics

  1. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, té previst assistir aquest vespre a l’espectacle inaugural, amb l’Elèctrica Dharma


Amb So de Cobla{"name":"2023/08/01/19/20/a11d5166-96a4-48bc-a810-f8252a77ec6a.png","author":"DI","type":"0","location":"0","weight":"323727"}

La 7a edició del Festival Amb So de Cobla tindrà lloc de l'1 al 5 d'agost a diferents espais de Palamós, com la Plaça Josep Sarquella, Plaça Catalunya i Pati de l'Escola de la Vila). La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, té previst assistir aquest vespre a l’espectacle inaugural, amb l’Elèctrica Dharma, cita que s’afegeix a les celebracions del 5oè aniversari de la Companyia i que tindrà lloc a les 22 hores a la Plaça Josep Sarquella.

El cartell d'artistes de l’edició d’enguany del Festival Amb So de Cobla es presenta amb unes novetats i unes propostes pensades per a seduir a tots els públics i incorporar-los a la sonoritat de la cobla.

El festival està inspirat per l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l'Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els directors del Festival son Pau Marqués a càrrec de la gestió i Adrià Bauzó qui porta la direcció artística.

Amb So de Cobla es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l'arrel catalana. Així mateix, Amb So de Cobla també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb aquest objectiu, la programació d'aquesta nova edició continuarà apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Per tant, estem davant una setena edició ben eclèctica, des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.


Programació

L'espectacle inaugural de La Dharma, amb el seu concert de ‘50 ANYS’, donarà l'oportunitat de viure de nou un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l'element grupal més característic i popular de la nostra cultura, la cobla, i en aquesta ocasió molt ben acompanyats per la Cobla la Principal del Llobregat. La idea de barrejar la tímbrica d'una cobla amb la d'un grup de rock els ballava pel cap des del segon disc L'oucomballa, però no es va materialitzar fins al 1981, amb el concert al Palau de la Música amb la Cobla Mediterrània, aconseguint un so únic, irrepetible, potser el fruit més exquisit que s'hagi donat mai de la unió entre un grup de rock i una cobla de sardanes. Aquest espectacle és una producció del Festival Amb So de Cobla.

Dimecres 2 d'agost a les 22 hores al Pati de l'Escola la Vila participarem en el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau - La Principal de La Bisbal i Els Montgrins. Aquest any aquest concert es portarà a termeal Pati de l'Escola la Vila (Carrer Foment de Palamós).

Enguany es desenvoluparà la vint-i-tresena edició d'aquest concert de referència a Catalunya de música de cobla. Un any més, comptarà amb la participació de les dues cobles capdavanteres del nostre país, Montgrins i La Principal de la Bisbal. El concert l'organitza l'Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós.

A partir de dijous 3 d'agost ja hi haurà dos concerts cada dia. A les 19 hores a la Plaça Catalunya, el de BUFATERRÀNIA, Tubs & Cobla, un espectacle musical familiar, divertit i sorprenent que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d'instruments totalment diferents als què estem acostumats a veure als nostres escenaris. Aquesta nova producció de la Cobla Mediterrània s’endinsa en diferents estils musicals, i apropa el món de la cobla a tots els públics, tant els més habituats a escolar-la com a nous públics, que podran gaudir d'un espectacle musical diferent, combinant la sonoritat pròpia de la cobla, i el so més autèntic d'aquesta formació amb les noves sonoritats aportades pels múltiples tubs d'en Xavi Lozano.

A les 22 hores, a la Plaça Josep Sarquella, hi haurà Trencandís, amb la Cobla Flama de Farners i Neus Mar. La unió del talent vocal de la palafrugellenca Neus Mar amb l'afany innovador de la Cobla La Flama de Farners ha cristal·litzat en un nou espectacle que ens convida a tastar les sonoritats més característiques dels diferents indrets dels Països Catalans. Havaneres, cançons de muntanya i de treball, ball d'arrel, cançó d'autor... són algunes de les peces de diferents colors i mides que conformen la música popular del nostre país.

Jordi Molina quintet, donarà la benvinguda al divendres 4 d'agost a les 19 hores a la Plaça Catalunya. El tenorista i compositor català, després de més de tres dècades d'exitosa trajectòria professional, presenta en format quintet un repertori basat en els temes del seus darrers discs juntament amb arranjaments de cançons tradicionals. Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat el músic Jordi Molina al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Fa uns anys va iniciar un nou projecte que considerava necessari, tant a nivell artístic com a nivell vital: una producció en què el so instrumental d'una tenora liderés un conjunt de músics d'alt nivell amb clara voluntat d'aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi.

El mateix divendres, a les 22 hores, a la Plaça Josep Sarquella, es podrà gaudir de l'espectacle Piano & Cobla, Una producció del Festival Amb So de Cobla a on es vol experimentar la sonoritat de la cobla amb la del piano de la mà de dos artistes de referència d'aquest instrument al nostre país. El pianistes solistes son Albert Guinovart i Montserrat Cases, acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

El compositor i pianista Albert Guinovart és un músic inquiet i polifacètic que representa la perfecta sincronia entre les diferents facetes destacant la composició, l'orquestració, la docència i l'intèrpret consolidat que ha demostrat ser, tant del gran repertori clàssic i romàntic com del seu extens catàleg pianístic. El passat dijous 22 de juny va debutar a la prestigiosa sala Carnegie Hall de Nova York, on hi va presentar el seu darrer projecte discogràfic, Poems without words (Sony Classical) i va dedicar el recital a la figura de la pianista internacional Alícia de Larrocha, de la qual se’n celebra el centenari del naixement. En el terreny discogràfic, ha gravat més de seixanta títols, editats molts per prestigiosos segells discogràfics com EMI, DECCA, Harmonia Mundi o SONYCLASSICAL, tant del repertori de què és una referència, Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo, com de les seves pròpies composicions.

La pianista Montserrat Cases, després d'uns anys dedicats a la docència, retorna als escenaris. Professora de Piano del Conservatori Isaac Albèniz de Girona ha col·laborat diverses vegades amb la Cobla Sant Jordi, interpretant la Rapsoda de piano i cobla de Manuel Oltra, per exemple.

 Finalment, dissabte 5 d'agost a les 19 hi haurà l'espectacle Akoblats. Aquests joves empordanesos han format un nou grup que fusiona els instruments de la cobla com la tenora, el tible o la trompeta amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae sota el nom d'Akoblats. Fusionen les cançons populars catalanes amb un aire més modern, ja siguin les típiques cançons de gralles, com sardanes de cobla adaptant una lletra, o fins i tot algun que altre tema propi i estan preparant el llançament del seu primer single Festa Major.

L'espectacle que tancarà el Festival dissabte 5 d'agost a les 22 hores, també a la Plaça Josep Sarquella, és el de Carme Aguado, JazzWoman Amb So de Cobla, una coproducció de l'Amb So de Cobla i la Fira Mediterrània de Manresa. Estarà acompanyada dels següents músics: Jordi Casas, tible, Gerard Montsech, tenora, Alba Careta, trompeta i Alba Pujals, trombó.

L'artista valenciana Carme Aguadoés tot un referent en l'anomenada música urbana. Ha col·laborat amb diversos artistes, ZOOen Cançons d'ofrenaentre altres, i ha publicat dos discs, el darrer, Atlantis, al 2022. S'ha ubicat en l'escena musical urbana ballant lliure entre diferents disciplines, del saxo al rap, del hip hop al trap, de l'afrotrap a la salsa i del merengue a la bachata, del valencià al castellà i viceversa.Recentment, ha guanyat el premi Enderrock a millor disc de Música Urbana. JazzWoman s'ha ubicat en l'escena musical urbana ballant lliure entre diferents estils i llengües, una barreja de sonoritats que promet ser explosiva i que busca incorporar nous públics.


Entrades

Tret de 23è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb la Principal de La Bisbal i Montgrins pel qual les entrades són de pagament a 15€ i 5€ als socis de l'Agrupació Sardanista Costa Brava (entrades www.lagorga.cat), la resta de concerts són amb entrada gratuïta. Es podran adquirir a partir del dia 1 de juliol.


Per a més informació, http://ambsodecobla.cat/


Per a la gestió d'entrevistes:

-Eduard Sant i Chalois – esant@culturae.cat – 653 169 515

-Núria Llorach i Molons - nllorach@culturae.cat – 606 072 017

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia