1. S’hi ha presentat 2.551 persones, de les quals un36,7% de dones i un 63,2% d’homes
  2. En aquesta convocatòria s’ha fet una reserva del 40% de places per a dones
  3. En total s’han presentat 938 dones, un 17,25% més de dones que en la darrera convocatòria

Un total de 938 dones s’han inscrit en la convocatòria de 100 places per accedir al Cos d’Agents Rurals, en la categoria d’agent rural de l’escala bàsica (grup C, subgrup C1), que va acabar ahir. Aquesta xifra és superior a la de la darrera convocatòria, en la que s’hi van inscriure 800 dones (al 2020 només es van presentar 399 dones).

Les dones representen actualment el 14% del personal del Cos operatiu. En la present convocatòria un 40% de les places estava reservat per dones. El Departament d’Interior fa una aposta per a la implantació de mesures d’acció positiva en els cossos operatius que ha de permetre avançar de forma efectiva cap a la igualtat i la paritat i accelerar el reequilibri de gènere en la composició de les plantilles als cossos operatius de la Generalitat de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals).

Impulsar la participació de dones

En els últims anys, el Departament d’Interior ha adoptat mesures per corregir la infrarepresentació de les dones en els cossos operatius: s’han engegat campanyes per trencar estereotips de gènere i incrementar les candidatures femenines; s’han adaptat els barems de puntuació en les proves físiques d’accés; s’han reduït o eliminat requisits com l’alçada, entre altres.

Pla estratègic

Aquesta convocatòria s’emmarca en el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), aprovat pel Govern, té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, i preveu un increment de la plantilla fins a l’any vinent de 300 agents. També preveu un augment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar-ne l’estructura.

Per acomplir l’objectiu de creixement marcat del cos, el mes de novembre s’incorporen 54 nous efectius de la categoria d’agent de l’escala bàsica, que actualment estan en període de pràctiques. Aquesta promoció és la primera després d’un període d’11 anys sense convocatòries i representen l’inici d’un procés d’ampliació estructural de la plantilla. 

A més, actualment hi ha tres convocatòries més en curs:

Una que de 110 noves places a la categoria d'escala bàsica, una de 15 places, dins del procés d’estabilització de l’ocupació temporal a l’administració i una de 35 places a la categoria de sotsinspector/a de l'escala executiva.