Bombers

Estabilitzat l'incendi forestal del Perelló

query_builder   1 agost 2023 19:48

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal del Perelló

  1. ·Els Bombers de la Generalitat treballen en un altre incendi forestal a Collbató
  2. A causa de l’incendi a Collbató, està tallada l’autovia A2 en els dos sentits de la marxaA les 15.53 hores els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi forestal a la zona est del Perelló. L’incendi, segons dades provisionals dels Agents Rurals, hauria afectat 25 hectàrees, el 25% de les quals de conreus.

El vent de mestral, moderat, ha afavorit la propagació del foc per zona de pendent en direcció al mar. S’ha pogut aturar la progressió de l’incendi en una zona de camps de garrofers, on s’ha aturat el cap. No ha saltat ni afectat l’autopista Ap-7.

S’ha aixecat també el confinament preventiu de les urbanitzacions de l’Àliga, Racons i Bocatxa. Tot i que no ha estat necessari efectuar cap desallotjament, tres grups familiars s’han autoevacuat de les seves cases. No hi hagut afectacions personals. El foc, però, si que ha cremat 6 autocaravanes semi abandonades que es trobaven dins el perímetre de l’incendi.

Tenint en compte la previsió de vent de mestral aquests dies a la zona, es mantindrà un dispositiu d’extinció per a les properes hores. En aquest moments hi ha desplaçades una seixantena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris.

Entre les dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han activat també efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), del Grup Operatiu de Suport (GROS) i dels Equips de Prevenció activa Forestal (EPAF). El dispositiu d’extinció han comptat també amb efectius dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, ADF i Policia Local.


Treballem en l’extinció d’un incendi a Collbató

Els Bombers han estat alertats del foc a les 16.00 hores i s’hi treballa amb un dispositiu de 19 dotacions terrestres amb el suport de 8 mitjans aeris. El foc progressa lentament i no ha afectat cap de les edificacions que hi ha properes. De moment no ha estat necessari demanar el confinament dels veïns.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa d’aquest incendi està tallada l’autovia A2 en els dos sentits de la marxa

Pel que fa a l’incendi de Mont-roig del Camp, controlat des de les 13.37 hores, es manté un dispositiu de 9 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Hauria afectat unes 12,8 hectàrees segons dades provisionals dels Agents Rurals.

La Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l’Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per fer seguiment de l'evolució dels diferents incendis forestals.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia