Bombers

Últimes sessions fotogràfiques pel calendari solidari Bombers amb Causa 2024

query_builder   2 agost 2023 09:00

event_note Nota de premsa

Últimes sessions fotogràfiques pel calendari solidari Bombers amb Causa 2024

  1. Un calendari amb tretze sessions en diversos indrets de la geografia catalana,
  2. Els protagonistes de les imatges són infants atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Terres de Lleida amb un grup de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra o Pompièrs d’Aran,
  3. La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca de recerca ‘Bombers amb Causa’ i projectes socials d’atenció a la infància en risc.

Aquesta setmana estem realitzant les últimes sessions de fotografia pel calendari solidari Bombers amb Causa 2024.L’objectiu de les sessions és produir una jornada inoblidable a través de la complicitat dels infants amb el Cos de Bombers d’una manera divertida, fent-los passar una bona estona. El fil conductor d’enguany és l’autoprotecció dels bombers i les tasques o elements que utilitzen en la prevenció.

Enguany, les sessions van començar el 14 de juliol al parc de Tarragona, i han continuat fins aquesta primera setmana d’agost en diferents punts del territori. Ja s’han realitzat a la Seu d’Urgell, Begues, Aran, La Garriga, la Jonquera, Tremp, Barcelona, Falset, Andorra i Girona. Avui, dimecres 2 d’agost farem la penúltima al Parc de Bombers de Barcelona de Llevant (Poblenou) i l’última dilluns, 7 d'agost, al Parc de Bombers de Tivissa.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, entre d’altres. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2024. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi participen els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Lorena Sopena, David Oliete, Anna Tur, Josep Camps, Sara Cabarrocas, Carles Esporrin, Pepa Vives, Facundo Santana, Maricel Blanch, Josep Ribas, Maria Jou, Lídia Larrosa i Núria Caro col·laboraran en captar aquestes instantànies sumant-se així a la causa.

Durant aquests 13 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach o Pablo Tosco, entre d’altres.

El projecte Bombers amb Causa continua sumant solidaritat

Des dels seus inicis, el projecte Bombers amb Causa porta recaptada la xifra de 800.961 euros, aconseguida principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte com la FestaVal d’Esparreguera i les curses solidàries. Els fons es destinaran a finançar programes de recerca en malalties infantils i d'atenció a la infància en risc d’exclusió social.

El projecte Bombers amb Causa de 2023 ha aconseguit recaptar 99.000 euros.

Amb aquests diners, es finançaran 9 projectes de Sant Joan de Déu. D’una banda, 2 beques de recerca: Una beca d’un import de 30.000€ anirà al grup d’investigació del Dr. Jordi Antón de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que estudia millorar les teràpies d’infants amb malaltia reumàtica crònica. I una segona beca, tambéde 30.000€, al grup del Dr. Angel Montero Carcaboso de l'Institut de Recerca de l’Hospital pel tractament del retinoblastoma amb un nou fàrmac que penetra en el sistema nerviós central.

Igualment, es donarà continuïtat a 5 projectes socials d’anys passats com són el de Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (5.000€), 3 projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (9.636€) i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica (8.000€). Enguany s’han finançat 2 projectes socials nous com són la Ludoteca per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet (6.364€) i un projecte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: l’habilitació i el condicionament de l’Espai Kids Outdoors per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització (10.000€).

A continuació, els indrets, horaris, fotògrafs i infants que estan participant a les sessions;

Parc de Bombers

Dia i hora

Fotògraf/a

Infant

Tarragona

Divendres, 14 juliol

18.30 hores

David Oliete

Eric, 10 anys

La Seu d'Urgell

Dimarts, 18 juliol

18 hores

Maricel Blanch

Aran, 13 anys

Begues

Dimecres, 19 de juliol

18 hores

Lorena Sopena

Jordi, 10 anys

Aran

Dijous, 20 juliol

tarda

Anna Tur

Gael i Ilian, 8 i 6 anys

La Garriga

Dijous, 20 juliol

16 hores

Pepa Vives

Emma, 9 anys

La Jonquera

Divendres, 21 de juliol

18 hores

Josep Ribas

Luca, 7 anys

Tremp

Dilluns, 24 juliol

18 hores

Josep Camps

Sergi, 7 anys

Barcelona

Dimarts, 25 juliol

matí o tarda

Maria Joliu

Matilda, 6 anys

Falset

Dijous, 27 de juliol

18 hores

Carles Esporrin

Mar, 6 anys

Andorra

Divendres, 28 de juliol

10 hores

Facundo Santana

Rocío, 8 anys

Girona

Dissabte, 29 de juliol

9 hores

Sara Cabarrocas

Marc 8 anys

Barcelona

Dimecres, 2 d'agost

18.30 hores

Lídia Larrosa

Pau, 10 anys

Tivissa

Divendres, 4 d’agost

18 hores

Núria Caro

Victor, 8 anys

Els periodistes que vulguin acreditar-se i assistir a una de les sessions hauran de fer-ho enviant un correu electrònic a premsa.bombers@gencat.cat o cristina.vazquez@sjd.es

Per a més informació del projecte: https://www.bombersambcausa.org/

Cerdanyola del Vallès, 2 d'agost de 2023

09.00h

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia