Bombers

Incendi de El Bruc i Collbató, iniciat l'1/08/2023

Extingit l'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp), que ha afectat 13,09 hectàrees

query_builder   2 agost 2023 13:24

event_note Nota de premsa

Extingit l'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp), que ha afectat 13,09 hectàrees

  1. Els incendis del Perelló i del Bruc-Collbató estan controlats, han afectat 25 i 2,74 hectàrees respectivament i els Agents Rurals n’investiguen les causes


Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit a les 02.00 hores l’incendi de Mont-roig del Camp (avís ahir, 10.32 hores). Segons els Agents Rurals, l’incendi ha afectat 13,09 hectàrees i la causa en va ser un incident amb un tractor que treballava a un camp. El foc va sortir dels marges del sembrat i va agafar massa forestal. A causa de l’incendi, es va haver de tallar l’autovia A7 de forma puntual i també la línia de tren R16, i va caldre confinar el nucli urbà de Miami Platja. Fins a 43 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris van treballar a la zona per, primer, estabilitzar l’incendi (11.35 hores) i, a continuació, declarar-lo controlat (13.38 hores). Avui, efectius dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) revisen el terreny.

Pel que fa als altres dos incendis d’ahir, que afecten els municipis del Perelló (Baix Ebre, inici 11.38 hores) i El Bruc i Collbató (Anoia i Baix Llobregat, respectivament; inici 16.00 hores), ambdós es van declarar controlats ahir (19.50 i 22.04 hores, respectivament). Avui al Perelló hi segueixen treballant 19 dotacions terrestres: bombers de parc, efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i EPAF, i la feina consisteix en remullar el perímetre afectat, que segons els Agents Rurals és de 25 hectàrees i del qual se n’investiguen les causes. Durant la nit les tasques per completar l’extinció han estat tranquil·les i no s’hi ha detectat cap revifalla.

A l’altre incendi actiu d’ahir, que afecta els municipis del Bruc i Collbató, hi continuen treballant 6 dotacions terrestres conformades per bombers de parc i EPAF. En aquest cas sí que s’hi estan donant punts calents i fumeroles i els efectius d’extinció treballen amb línies d’aigua i eines manuals. L’extensió afectada, informen els Agents Rurals, és de 2,74 hectàrees i se n’investiguen les causes. L’incendi va fer interrompre la circulació a l’A-2.

Pel que fa avui, a Tarragona hi ha un incendi forestal a prop del polígon Riuclar, a Tarragona (avís 11.32 h). Crema a baixa intensitat i està envoltat per camps, que n’aturen el flanc dret. Els efectius d’extinció, 5 dotacions terrestres a les quals s’hi estan sumant (12.40 h) 2 mitjans aeris, es concentren en el flanc esquerre i el cap, que en el seu avanç podrien afectar una subestació elèctrica.

Els Bombers de la Generalitat tenen avui com a prioritat l’extinció de tots el incendis actius del territori per evitar una situació de simultaneïtat en un dia que, a efectes meteorològics, es preveu una jornada complicada. Ahir, l’entrada de vent va fer baixar les humitats relatives i pujà les temperatures i, avui, vents en diverses direccions poden crear una zona de confluència que podria afavorir la potència i velocitat de les flames en cas que aquestes afectessin les zones més seques del país. A més, a sobre de l’Alt Empordà, que és una de les zones de màxim risc, s’hi situa una bossa d’aire calent que també afecta el Gironès i la Garrotxa.

El cos d’Agents Rurals fa una crida a la prudència donat que els propers dies s’esperen condicions adverses. Es demana de no freqüentar zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de major insolació. Si es veu cap columna de fum o situació incívica es demana de trucar al 112.

Per la seva banda, la Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va desactivar ahir l’Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 2 d’agost de 2023

13.15 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia