Empresa i Treball

El Govern activa una línia de préstecs bonificats dotada amb 40 milions d¿euros per modernitzar instal·lacions d¿allotjaments turístics

El Govern activa una línia de préstecs bonificats dotada amb 40 milions d'euros per modernitzar instal·lacions d'allotjaments turístics

query_builder   4 agost 2023 10:28

event_note Nota de premsa

El Govern activa una línia de préstecs bonificats dotada amb 40 milions d'euros per modernitzar instal·lacions d'allotjaments turístics

  1. Els préstecs han de servir per finançar inversions de millora dels allotjaments turístics, amb una incidència especial en actuacions encaminades a la bona gestió de l’aigua, com ara la reducció del consum o l’eficiència en la reutilització
  2. L’ICF aportarà el global de l’import dels préstecs (40 milions d’euros) i la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Treball destinarà 5,6 milions d’euros a la bonificació del cost financer
  3. S’hi poden beneficiar establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural amb seu a Catalunya

La Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Treball i l’ICF han tornat a posar en marxa una línia de préstecs per finançar projectes de millora i modernització d’establiments turístics.

L’ICF destina 40 milions d’euros a aquesta línia de préstecs i la Direcció General de Turisme aporta 5,6 milions d’euros a un fons que servirà per bonificar el 2% del tipus d’interès. Els recursos per bonificar els interessos provenen de la recaptació de l’Impost sobre les estades en establiments turístics.

L’objectiu d’aquesta línia de finançament és facilitar que hotels, establiments turístics, càmpings i establiments de turisme rural puguin realitzar obres i reformes en accessibilitat, ampliació de les instal·lacions, millores d’eficiència energètica i molt especialment, actuacions encaminades a la gestió de l’aigua.

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha explicat que “sabem que des del sector turístic ja fa temps que s’està fent bé la feina en gestió hídrica, però ara cal anar un pas més enllà. A més de conscienciar els clients, és necessari fer un esforç per incrementar, encara més, l’aplicació de mesures de reducció i reutilització d’aigua”.

Des del Govern es demana el màxim de compromís a tots els sectors, també al turístic. I, en aquest sentit,Domènech ha assegurat que “volem continuar acompanyant les nostres empreses per accelerar aquests canvis pel que fa a la reducció del consum d’aigua”.

Per la seva banda, Vanessa Servera, consellera delegada de l’ICF, apunta que “com a banca pública de promoció, des de l’ICF estem compromesos amb el desenvolupament sostenible i posem el focus en el finançament de projectes que generin valor afegit i que apostin per la sostenibilitat.”

Les actuacions finançades de l’àmbit de la gestió de l’aigua hauran d’incloure mesures per reduir el consum, garantir proveïment a futur, i millorar l’eficiència dels processos de gestió, control i tractament de l’aigua tot implementant estratègies de reducció, recirculació i reutilització d’aigua. Entre d’altres, les mesures poden incloure la instal·lació de reguladors de cabdal, aixetes temporitzades i revestiments impermeables, i la posada en marxa de sistemes d’aprofitament de l’aigua de pluja i circuits de reutilització amb tractament de clor per a piscines i llacs ornamentals.

Entre altres requisits, els establiments que hi vulguin optar han d’estar registrats en el Registre de Turisme de Catalunya, tenir la seva seu operativa a Catalunya i tenir una antiguitat de mínim 2 anys.

L’import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 € i 4 milions d’euros sent possible finançar el 100% de les actuacions subvencionables. Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar el préstec a un màxim de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

Consulta tota la informació en aquest enllaç:

https://www.icf.cat/ca/productes-financers/prestecs/icf-turisme



Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia