Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DACC

El Departament d'Acció Climàtica convoca 20 milions d'euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

query_builder   4 agost 2023 12:07

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica convoca 20 milions d'euros en ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

  1. La direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia obre aquesta línia de subvenció directa destinada a fomentar els projectes d'inversió innovadors que portin a terme les empreses que realitzen processos de transformació i comercialització dels productes agraris
DACC{"name":"2023/08/04/12/06/06fc958a-95b3-4619-83fb-8178a2f505f5.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":133594}

El Departament d’Acció Climàtica; Alimentació i Agenda Rural ha convocat 20 milions d’euros en ajuts destinats a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris.

Els ajuts, que s’han articulat a través de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, impulsen la inversió en el sector amb l’objectiu de desenvolupar una indústria cada vegada més innovadora i sostenible en termes socials, ambientals i econòmics.

La convocatòria, que estarà oberta durant dos mesos i a partir d’avui, es distribueix en tres períodes: 3 milions d’euros per l'exercici 2024, 8’5 pel 2025 i 8’5 milions més pel 2026.

El director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia i Tresánchez, ha explicat que la indústria agroalimentària és “un motor essencial de la productivitat i la innovació de Catalunya” i, per aquets motiu, aquests ajuts “volen mantenir i reforçar el nostre lideratge industrial enfront de reptes com la globalització, la sostenibilitat i els canvis tecnològics.”

La indústria agroalimentària és, a més, un fonament de l'activitat econòmica en el medi rural i crea oportunitats d'ocupació en l'àmbit rural que contribueixen a la lluita contra el repte demogràfic i la preservació mediambiental”, ha afegit.

Un sector motor

El sector afronta durant els pròxims anys el repte de consolidar els canvis que la indústria necessita a través de la competitivitat, digitalització, sostenibilitat, creació de llocs de feina de qualitat i, d’aquesta manera, contribuir a la sobirania econòmica.

La indústria agroalimentària és la baula intermèdia de la cadena alimentària, que comprèn des de la producció primària fins a la distribució. A Catalunya, la indústria agroalimentària és la primera indústria manufacturera en importància i aporta el 22% del volum de negoci que genera el sector industrial català, així com el 19% de les persones ocupades.
Agenda rural
Alimentació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia