1. L'última convocatòria INNOVADORS finança 19 projectes de transferència de coneixement duts a terme en estades en entitats del sistema català de recerca i innovació
Ajuts Innovadors{"name":"2023/08/08/10/04/85366618-ffd2-4b13-9319-db2d7857aaff.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":621482}

El Departament de Recerca i Universitats destina 1.596.000 euros a la valorització i a la transferència de coneixement dels agents del sistema català de recerca i innovació. Concretament, en l'última convocatòria INNOVADORS s'han atorgat 19 ajuts a projectes liderats per 14 institucions d'investigació (universitats, centres de recerca i hospitals), que han estat escollits entre un total de 67 propostes presentades.

Els ajuts INNOVADORS es destinen a grups de recerca amb la finalitat de desenvolupar projectes de transferència de coneixement que culminin en la creació d'una empresa derivada (spin-off) o en l'explotació de llicències o qualsevol altra forma de protecció de propietat intel·lectual i industrial. Cada projecte proposat es finança amb 84.000 euros, un mínim de 60.000 dels quals es destinen a la contractació d'una persona innovadora, que fa una estada en el grup de recerca mentre s'executa el projecte.

Per àmbits temàtics, els projectes finançats es distribueixen entre 3 de biomedicina, 1 de ciències, 6 de ciències mèdiques i de la salut, i 9 d’enginyeria, tecnologia i arquitectura.

Les 19 iniciatives finançades corresponen a 14 institucions del sistema de recerca català: el Barcelona Supercomputing Center (BSC), amb 2 propostes; el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE); el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC); la Fundació Bosch i Gimpera; el centre tecnològic Eurecat; l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona); l’Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP); el centre tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya CIM-UPC; l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2); l’Institut Català d'Investigació Química (ICIQ); l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC); la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb 4 propostes; la Universitat Pompeu Fabra (UPF), amb 2; i la Universitat Ramon Llull (URL).