1. La mostra es podrà visitar a partir del dia 29 d’agost, al Pati de Carruatges de Palau Robert
  2. Així mateix, una torreta amb reproduccions dels cartells i codis QR per obtenir-ne tota la informació serà present a les Delegacions del Govern arreu del territori.
  3. El dia 5 de setembre se’n farà una presentació al Palau Robert. La mostra, d’accés lliure i gratuït, es podrà visitar fins al 25 de setembre


Nosaltres, natros, noltros i natres: diferents paraules que tenen el mateix significat. Cadascuna és pròpia d’una varietat dialectal dels Països Catalans i evidencia que el català és una llengua viva i vibrant, que serveix per expressar-se en tots els registres i en tots els tons. Una llengua útil i flexible, per gaudir, per descobrir, per viure. Una llengua tan plural i tan diversa com el país que representa i com el món al qual s’adreça. Una llengua, molts accents.

Amb aquesta premissa, la Generalitat va convidar, per segon any consecutiu, creadors dels camps del disseny, l’art o la comunicació visual a elaborar una imatge de la Diada que recollís la riquesa de la llengua i la fes arribar a tots els racons del país. A la convocatòria es van presentar 53 candidats anònims i, d’aquests, un jurat format a parts iguals per representants de l’Administració i del sector va seleccionar-ne deu per dissenyar el cartell de l’11 de Setembre.

Aquesta exposició recull el procés del concurs i mostra les propostes presentades pels deu estudis professionals que van quedar-ne finalistes.

El cartell guanyador de la Diada 2023, obra de Xavier Palouzié Ibañez, fa servir les varietats dialectals per dibuixar la senyera. Sobre fons groc, quatre sinònims geogràfics en vermell configuren les barres de la bandera de Catalunya. La proposta posa en primer pla la bellesa de la parla quotidiana, en una mostra que totes les paraules són essencials per mantenir un idioma viu.