Bombers

IF Tivissa estabilitzat, 10/08/2023

Estabilitzat l'incendi forestal a Tivissa (Ribera d'Ebre)

query_builder   10 agost 2023 14:22

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal a Tivissa (Ribera d'Ebre)

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 14.07 hores l’incendi que avui, a les 12.14 hores, ha començat al Coll de Llumeneres, a Tivissa.

Es tracta d’una zona de difícil accés, de caire boscà i amb males comunicacions. Davant d’aquestes dificultats afegides, els Bombers han activat fins a 30 dotacions, 8 de les quals aèries. A les 14.05, es donava l’ordre als bombarders de tornar a base. A les 14.08 hores, les línies d’aigua que delimiten el perímetre de la zona cremada s’han trobat, cosa que vol dir que l’incendi està totalment envoltat per mànegues i punts d’aigua.

Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi afecta prop d'una hectàrea. El cos recorda també que avui està activat el nivell 2 del Pla Alfa a 27 comarques per elevat perill d'incendi forestal. Es fa una crida a la prudència davant qualsevol activitat en el medi natural que pugui ocasionar un incendi.

Protecció Civil de la Generalitat va posar el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta, ahir dimecres a la tarda, atès l’elevat risc d’incendi forestal previst per avui.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 10 d’agost de 2023

14.20 hores


`