Bombers

Segon incendi de Tivissa, ja estabilitzat 10/08/2023

Estabilitzat el segon incendi forestal de Tivissa (Ribera d'Ebre)

query_builder   10 agost 2023 18:37

event_note Nota de premsa

Estabilitzat el segon incendi forestal de Tivissa (Ribera d'Ebre)

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 17.49 hores el segon incendi que ha afectat avui el terme municipal de Tivissa. El foc ha començat a les 14.23 hores a la Toa, poc després que els Bombers estabilitzessin una ignició prèvia al coll de Llumeners (avís 12.14 hores).

Ambdós incendis estan a una zona de difícil accés i ha calgut atacar-los de manera molt estratègica per evitar que els vents els fessin créixer. No es tracta d’una zona habitada, però ha calgut ajudar a sortir de la zona un pastor amb uns 1.000 caps de bestiar. L’incendi ha assolit una cota de 387 metres d’alçada.

En el cas de l’incendi de la Toa, el principal objectiu ha estat que el flanc dret, que estava al costat del barranc del mateix nom, no s’obrís. De ser així, existia risc d’un gran potencial. En aquest cas, el vent de marinada ha jugar a favor de l’extinció, perquè ha permès confinar ràpidament el flanc esquerre i poder concentrar recursos en el dret. Per contra, en l’incendi del Coll de Llumeneres la marinada era el gran risc que amenaçava l’obertura de l’incendi.

32 dotacions, de les quals 6 són mitjans aeris, continuen treballant per controlar l’incendi. Les dotacions treballen entorn un perímetre d’unes 7 hectàrees.

Protecció Civil de la Generalitat va posar el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta, ahir dimecres a la tarda, atès l’elevat risc d’incendi forestal previst per avui.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 10 d’agost de 2023

18.35 hores


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia