Bombers

Extingit els dos incendis forestals de Tivissa (Ribera d'Ebre)

query_builder   11 agost 2023 20:14

event_note Nota de premsa

Extingit els dos incendis forestals de Tivissa (Ribera d'Ebre)

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingits, a les 18.45 hores, els dos incendis de Tivissa.

Durant el dia d'avui, un total de 5 camions d'aigua, EPAF i un vehicle lleuger de comandament, han estat revisant el perímetre per descartar punts calents.

Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, el primer incendi de Tivissa a la zona de Llumeners (avís ahir, 12.14 hores) ha afectat 1 hectàrea. Fins a 30 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris van treballar a la zona per, primer, estabilitzar l’incendi (14.07 hores) i, a continuació, controlar-lo (16.04 hores).

Pel que fa a l'altre incendi, també iniciat a Tivissa, a 2,5 km de distància del primer, a la zona de Toa (avís 14.23 hores). Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, l'incendi ha afectat 7,2 hectàrees. Fins a 39 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris van treballar a la zona per, primer, estabilitzar l'incendi (17.49 hores) i, a continuació, controlar-lo (19.02 hores).

Agents Rurals informa que en ambdós casos es treballa en la hipòtesi principal d'un llamp com a causant dels focs.

Pel que fa el segon incendi, el Cos d'Agents Rurals encara desenvolupa tasques d'investigació, ja que fins avui no s'ha pogut accedir a la zona de l'incendi.

El cos recorda que per demà es preveu l'activació del nivell 2 del Pla Alfa a 20 comarques per elevat perill d'incendi forestal. Es fa una crida a la prudència davant qualsevol activitat en el medi natural que pugui ocasionar un incendi i recorda trucar al 112 en el cas de veure una columna de fum.

Per la seva banda, la Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha mantingut avui en prealerta el pla INFOCAT

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través del Twitter dels Bombers de la Generalitat @bomberscat i del web incendisforestals.gencat.cat

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2023

19.54 hores

`