Un home d’entre 20 i 30 anys ha mort ofegat aquesta tarda a la platja de Rocagrossa a Sant Pol de Mar. Amb aquest, són ja 21 els banyistes ofegats aquesta temporada de bany a platges (del 15 de juny a 15 de setembre).

L’avís dels fets s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 a les 18.20 hores, quan un testimoni ha alertat de que havien tret un home del mar, que treia aigua per la boca, i que li feien maniobres de reanimació.

El SEM hi ha desplaçat 2 unitats terrestres i 1 helicòpter. Els professionals del SEM han intentat reanimar l’home però ha resultat impossible.

A l’hora dels fets, el servei de vigilància de la platja ja havia finalitzat. En total s’han rebut fins a set trucades per aquest fet, incloent una d’un socorrista que es trobava a lloc per avisar també que una persona que havia presenciat els fets havia patit un atac d’ansietat.

Mossos d’Esquadra hi ha desplaçat dues dotacions. Per la seva banda Bombers de la Generalitat hi ha desplaçat una dotació.

Amb aquesta, ja són 21 les persones mortes a les platges catalanes en el període de campanya estival (15 de juny a 15 de setembre) d’aquest 2023. Cal recordar que aquest recompte només fa referència a banyistes.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors coincidint amb uns dies de temperatures molt altes.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Podeu consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaç https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/index.html