• Les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 53.200 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica en el període gener-juny

• Sectorialment destaquen les exportacions de productes químics (30,5% del total), automoció (16,2%) i béns d’equip (15,5%)

• Les exportacions catalanes representen el 26,6% del total de l’Estat

• Pel que fa al juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 9.400 milions d’euros, un 11,8% més que el mateix mes de l’any passat

Les exportacions catalanes han crescut un 14,5% en termes interanuals el primer semestre del 2023 i han assolit els 53.200 milions d’euros. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica en una primera meitat de l’any, segons càlculs d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- en base a les dades d’ICEX-Estacom publicades aquest dijous.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, subratlla “el creixement sòlid i sostingut de les vendes catalanes a l’estranger els últims anys que es manté la primera meitat del 2023”. Aquesta tendència “torna a posar de manifestque la sortida a l’exterior és una aposta estructural del teixit productiu català” i que les exportacions“s’han consolidat com una de les grans fortaleses de la nostra economia, un actiu estratègic que actua com una gran palanca per a la competitivitat de les nostres empreses”, assegura.

Així, en el període gener-juny les vendes de les empreses catalanes a l’exterior han liderat les exportacions de tot l’Estat amb el 26,6% del total. Sectorialment destaquen les exportacions de productes químics (30,5% del total, amb un creixement interanual del 9%), automoció (16,2% del total, amb un augment del 77,4%) i béns d’equip (15,5% del total, amb un creixement del 12,2%).

Pel que fa al juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 9.400 milions d’euros, un 11,8% més que el mateix mes de l’any passat.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ