Empresa i Treball

Imatge de Barcelona. Foto d'Aleksandar Pasaric (Pexels)

Barcelona es consolida com el segon 'hub' preferit per fundar una startup a la Unió Europea

query_builder   21 agost 2023 10:28

event_note Nota de premsa

Barcelona es consolida com el segon 'hub' preferit per fundar una startup a la Unió Europea

  1. D’acord amb Startup Heatmap Europe 2023, la capital catalana ocupa per sisè any consecutiu aquesta posició en el rànquing de ciutats preferides pels fundadors per crear una empresa
  2. Barcelona se situa així només per darrere de Berlín i per davant de ciutats com Amsterdam, París i Lisboa
  3. Segons dades del Govern, Catalunya compta amb més de 2.000 startups


Barcelona s’ha consolidat com el segon hub preferit a la Unió Europea pels fundadors de startups per sisè any consecutiu, segons Startup Heatmap Europe 2023. L’estudi conclou que un 17,1% dels emprenedors europeus escollirien la capital catalana per engegar el seu projecte, de manera que Barcelona se situa només per darrere de Berlín i per davant de ciutats com Amsterdam, París i Lisboa.

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos Maduell, “la posició de Barcelona en aquest rànquing reforça el gran potencial de l’ecosistema de startups català: el millor talent tecnològic segueix preferint Barcelona com una de les millors ciutats per fer créixer projectes empresarials”. “Les startups tenen un paper clau a l’hora d’atraure inversió estrangera, crear llocs de treball de qualitat i posicionar-nos com un país que aposta per la innovació i la tecnologia”, subratlla.

Des del 2016, el Startup Heatmap Europe analitza les 50 ciutats més atractives d’Europa per crear una startup basant-se en les preferències dels fundadors, que tenen l’opció d’escollir tres ciutats europees d’una llista d’entre més de 200 que superen els 250.000 habitants. A més, l’informe també analitza les tendències dels ecosistemes europeus i si aquests són oberts i sostenibles.

Barcelona i Catalunya, ecosistema de startups de referència

Segons l’estudi 'Anàlisi de l'ecosistema startup a Catalunya 2022' elaborat per ACCIÓ, actualment Catalunya compta amb més de 2.000 startups que generen més de 19.100 llocs de treball i que van captar 1.653 milions d’euros d’inversió l’any 2022, la xifra més alta de la sèrie històrica. L’estudi també indica que el nombre de startups ha augmentat un 6,3% respecte del 2021, i un 86% respecte del 2016, passant de les 1.086 a superar les 2.000. En conjunt, totes elles facturen 1.720 milions d’euros.

Des del punt de vista sectorial, les startups catalanes es dediquen, sobretot, a la salut (16%); els serveis empresarials i software (12%); les TIC i el mòbil (6%); l’alimentació (5%) i les finances (5%). El mateix estudi indica que durant els darrers anys les empreses emergents catalanes han guanyat dimensió: actualment el 76% de les empreses tenen menys de 10 treballadors, mentre que el 2019, abans de la pandèmia, aquest percentatge era del 87%.

L’estudi està basat en les dades de la plataforma digital Barcelona & Catalonia Startup Hub, un directori creat per ACCIÓ l’any 2016 que recull empreses emergents d’un màxim de 10 anys de vida, tecnològiques, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


Empresa
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia